Miroslav Cerar

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Miroslav Cerar vuoden 1964 olympialaisissa.

Miroslav Cerar (s. 28. lokakuuta 1939 Ljubljana) on slovenialainen, Jugoslaviaa edustanut entinen telinevoimistelija ja olympiavoittaja. Hän oli 1960-luvulla Euroopan parhaita voimistelijoita ja parhaalla telineellään hevosella maailman paras. Hän voitti urallaan kaksi olympiakultaa, neljä maailmanmestaruutta ja kymmenen Euroopan-mestaruutta.

Ensimmäisissä olympialaisissaan Roomassa 1960 Cerar sijoittui rekillä viidenneksi ja moniottelussa kahdeksanneksi. Tokion 1964 olympialaisissa hän voitti kultaa hevosella ja saavutti pronssia rekillä. Lisäksi hän oli kuudes nojapuilla ja seitsemäs moniottelussa. Méxicon 1968 olympialaisissa hän voitti toistamiseen hevosella olympiakultaa. Joukkuekilpailussa hän sijoittui kuudenneksi ja moniottelussa yhdeksänneksi.

Cerar voitti hevosella mestaruuden kolmissa peräkkäisissä MM-kilpailuissa: Prahassa 1962, Dortmundissa 1966 ja kotikaupungissaan Ljubljanassa 1970. Jo Moskovan MM-kilpailuissa 1958 hän saavutti hevosella pronssia. Vuonna 1962 Cerar voitti MM-kultaa myös nojapuilla ja vuonna 1966 hän sai tällä telineellä MM-pronssia.

Luxemburgin EM-kilpailuissa 1961 Cerar voitti kultaa moniottelussa, hevosella, nojapuilla ja renkailla. Lisäksi hän sai pronssia hypyssä ja permannolla. Belgradin EM-kilpailuissa 1963 hän voitti kultaa moniottelussa, hevosella, renkailla ja rekillä sekä saavutti hopeaa hypyssä ja pronssia permannolla. Antwerpenin EM-kilpailuissa 1965 hän voitti kultaa nojapuilla ja saavutti hopeaa hevosella ja permannolla sekä pronssia renkailla. Tampereen EM-kilpailuissa 1967 Cerar joutui tyytymään hopeaan hevosella ja pronssiin rekillä. Varsovan EM-kilpailuissa 1969 hän voitti uransa kahdeksannen hevosvoimistelun arvokisakultamitalin sekä saavutti hopeaa nojapuilla ja pronssia rekillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]