Microsoft PowerPoint

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Microsoft PowerPoint
Microsoft Office PowerPoint (2019–present).svg
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Vakaa versio 2017 (Windows), 2016 (OS X)
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Esitysgrafiikka
Alusta Microsoft Windows, OS X, Android
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint on Microsoftin Microsoft Office -ohjelmistopakettiin kuuluva esitysgrafiikkaohjelma, joka on kehitetty Windows- ja OS X -käyttöjärjestelmiin. Microsoftin oman ilmoituksen mukaan ohjelmaa käytetään päivittäin noin 30 miljoonassa esityksessä.lähde? Tällä hetkellä ohjelman uusin versio on PowerPoint 2017 (Windows) ja 2016 (OS X).

Ensimmäinen Powerpoint-versio julkaistiin Apple Macintoshille vuonna 1987. Ohjelmiston alkuperäinen kehittäjä oli Forethought-niminen yritys, jonka Microsoft osti pian Powerpoint-julkaisun jälkeen samana vuonna.

PowerPoint-esitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PowerPoint-esitys muodostuu dioista, jotka voivat sisältää tekstiä, kuvia, ääntä, videoita ja muita osioita. Kuville voidaan määrittää animaatio, ja animaatiossa voi olla myös ääniä. Dian animaatiota ei näytetä uudestaan, vaikka diaan palattaisikin myöhemmin. Diojen välillä liikutaan joko automaattisesti, hiirellä klikkaamalla tai hyperlinkeistä. PowerPoint osaa käsitellä myös makroja. Viimeisimmissä tuoteversioissa (2010, 2013) ominaisuuksiin on lisätty myös kuvankäsittely- ja videoeditointiominaisuuksia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmiston alkuperäisen version kehittivät Dennis Austin ja Thomas Rudkin Forethought, Inc. -yrityksestä. Ohjelmisto suunniteltiin alun perin Macintosh-tietokoneille, ja ensimmäinen julkaisu oli nimeltään "Presenter". Vuonna 1987 nimeksi vaihdettiin "PowerPoint" tavaramerkkiongelmien vuoksi. Uuden nimen keksi Robert Gaskins. Elokuussa 1987 Microsoft osti Forethoughtin 14 miljoonalla dollarilla ja siitä tuli Microsoftin Graphics-liiketoimintayksikkö, joka jatkoi ohjelmiston kehittämistä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Microsoft PowerPoint.
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.