Esitysgrafiikka

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
OpenOffice Impress 2.0

Esitysgrafiikka koostuu tietokoneohjelmilla yleensä tietokoneella tuotetusta piirtoheitinkalvoja korvaavista teksteistä, kuvista ja kaavioista. Esitysgrafiikka on osa toimisto-ohjelmistoja.

Esitysgrafiikkaohjelmista käytetyin on Microsoftin PowerPoint, joka on osa Microsoft Officea. PowerPointin kanssa laajasti yhteensopiva vastaava avoimen lähdekoodin esitysgrafiikkaohjelma on Apache OpenOffice-toimistohjelmistoon kuuluva esitysgrafiikka Impress. Myös Corelin toimisto-ohjelmistossa on ja Lotuksen toimisto-ohjelmistossa oli esitysgrafiikka.

Pöytätietokoneiden ja sylitietokoneiden lisäksi esitysgrafiikkaa voidaan tuottaa myös kämmentietokoneilla tai älypuhelimilla. Näiden esitysgrafiikat ovat rajallisempia.

Esityksiä voi tyypillisesti katsella ohjelmilla, joilla ne on luotu, tai ne voidaan viedä HTML- tai PDF-muotoon, jolloin niitä voi katsella tietokoneilla missä kyseistä ohjelmaa ei ole. Suljetun lähdekoodin ohjelmantuottajat voivat tuottaa katseluohjelman, millä voi katsoa varsinaisella ohjelmalla tuotettuja tiedostoja, mutta millä ei voi itse tuottaa tiedostoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]