Esitysgrafiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OpenOffice Impress 2.0

Esitysgrafiikka koostuu teksteistä, kuvista ja kaavioista, jotka on tuotettu tietokoneohjelmilla. Esitysgrafiikalla usein korvataan piirtoheitinkalvoja. Esitysgrafiikka on osa toimisto-ohjelmistoja.

Esitysgrafiikkaohjelmista käytetyin on Microsoftin PowerPoint, joka on osa Microsoft Officea. PowerPointin kanssa laajasti yhteensopiva on Apache OpenOffice-toimisto-ohjelmistoon kuuluva esitysgrafiikka Impress. Impress on avoimen lähdekoodin esitysgrafiikkaohjelma. Lisäksi Corelin toimisto-ohjelmistossa on esitysgrafiikkaohjelma, ja myös Lotuksen toimisto-ohjelmistossa oli sellainen. Applen vastaava ohjelma on Keynote.

Pöytätietokoneiden ja sylitietokoneiden lisäksi esitysgrafiikkaa voidaan tuottaa myös kämmentietokoneilla tai älypuhelimilla. Näiden esitysgrafiikat ovat rajallisempia.

Esityksiä voi tyypillisesti katsella ohjelmilla, joilla ne on luotu, tai ne voidaan viedä HTML- tai PDF-muotoon. Tällöin niitä voi katsella sellaisillakin tietokoneilla, joissa kyseistä ohjelmaa ei ole. Suljetun lähdekoodin ohjelmantuottajat voivat tuottaa katseluohjelman. Näillä voi katsoa varsinaisella ohjelmalla tuotettuja tiedostoja, mutta näillä ei voi itse tuottaa tiedostoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]