Michael Milton

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Milton Lillehammerin paralympialaisissa 1994.

Michael John Milton (s. 21. maaliskuuta 1973 Canberra, Australia) on australialainen vammaisurheilija, lajeinaan alppihiihto ja nopeuslasku. Miltonilta puuttuu vasen jalka polvesta alaspäin hänen sairastamansa luusyövän takia.

Milton kilpaili paralympialaisissa ensi kertaa jo 14-vuotiaana vuonna 1988. Vuonna 1992 Albertvillessä järjestetyissä paralympialaisissa hän voitti alppihiihdossa kultamitalin. 2002 Salt Lake Cityn paralympialaisissa hän voitti kaikki neljä alppihiihtokilpailua. Kaikkiaan hän on voittanut paralympialaisista yksitoista mitalia, joista kuusi kultaisia, kolme hopeisia ja loput kaksi pronssisia.

Menestyttyään alppihiihdossa Milton ryhtyi etsimään elämässään uusia haasteita ja alkoi harrastaa nopeuslaskua. Huhtikuussa 2004 hän laski uudeksi yksijalkaisten maailmanennätykseksi 191,13 kilometriä tunnissa. Myöhemmin hän yritti rikkoa ensimmäisenä yksijalkaisena 200 kilometrin tuntinopeuden rajaa, mutta jäi vain hieman sen alle. 29. huhtikuuta 2005 hän laski nopeudeksi peräti 210,40 kilometriä tunnissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.