Mercedes-Benz CLA

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mercedes-Benz CLA-Class

Mercedes-Benz CLA-sarja on kompaktiluokan premium-autoluokan neliovinen sedan, joka perustuu Mercedes-Benz A-Sarjaan ja Mercedes-Benz B-Sarjaan,[1] Se esiteltiin virallisesti tammikuussa 2013 North American International Auto Show-tapahtumassa. Osa auton muodoista esiteltiin vuonna 2012 Concept Style Coupe konseptimallissa.

Concept Style Coupé (2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Photograph
Concept Style Coupé vuonna 2012 Pariisin Autonäyttelyssä

The Concept Style Coupe on neliovinen konseptimalli, jota esiteltiin useissa paikoissa ympäri maailmaa ja josta sittemmin kehitettiin 2013 CLA-Class.

Konseptimallissa oli 4-sylinterinen turbomoottori, neliveto, sekä kaksoiskytkimellä varustettu automaativaihteisto.

Ajoneuvo esiteltiin Avant/Garde tapahtumassa Los Angelesissa,[2]

Yleistä (Mallivuosi 2013-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallinumerolla C117 esitelty CLA-sarja,[3] paljastettiin vuoden 2013 North American International Auto Show, ja tulee myyntiin syyskuussa 2013. Ensimmäisenä myyntiin tulevat CLA 180, CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition, CLA 200, CLA 250, and CLA 220 CDI.[4][5]

CLA tulee olemaan maailman aerodynaamisin sarjatuotantoauto myyntiitullessaan, sillä sen ilmanvastuskerroin on vain 0,23,[6] ottaen ennätyksen sen nykyiseltä haltijalta, Mercedeksen C-Sarjan Coupé mallilta vuodelta 2011. Myöhemmin julkistettava CLA 180 CDI Blue Efficiency tulee olemaan vieläkin aerodynaamisempi, sillä sen ilmanvastuskerroin on vain 0,22.

Moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki CLA-Sarjan mallit on varustettu nelisylinterisillä moottoreilla, joiden koot ovat 1.6 ja 2.0 litran bensiinimoottorit sekä 2.1litran dieselmoottori. Kaikki moottorit on saatavilla eri viritysasteilla, sekä sisältävät Start-Stop automatiikan.

Vaihteistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CLA-sarjaa tulee saamaan kahdella erilaisella vaihteistolla, 6 vaihteisella manuaalivaihteistolla sekä 7 vaihteisella automaattivaihteistolla (7G-Tronic)

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CLA-sarjan koetuotanto käynnistettiin Unkarissa, Kecskemétin tehtailla vuonna 2012, jossa valmistetaan myös B-sarjaa.[7][8]Tuotanto käynnistyi vuoden 2013 alussa.[9]


Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]