Mendel Stromm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mendel Stromm
Professori Mendel Stromm, Robottimestari
Professori Mendel Stromm, Robottimestari
Luoja(t) Stan Lee ja Steve Ditko
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Amazing Spider-Man (vol. I) #37
Henkilötiedot
Oikea nimi Professori Mendel Stromm
Status Aktiivinen
Henkilöllisyydet Robottimestari, Gaunt
Voimat Erinomainen kemisti ja nerokas robotiikan tuntija

Professori Mendel Stromm on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Strommin, alias Robottimestarin ensiesiintyminen tapahtui Amazing Spider-Man -lehden numerossa 37. Hahmon loivat Stan Lee ja Steve Ditko. Stromm on pääasiallisesti Hämähäkkimiehen vastustaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mendel Stromm eli nuoruutensa sairaalloisena, mutta löysi pian intohimonsa erilaisista laitteista ja roboteista, joiden avulla hän selvisi onnettoman lapsuutensa läpi. Aikuisena Stromm toimi Norman Osbornin laboratoriopartnerina ja tutkijatoverina. Myöhemmin Stromm joutui vaikeuksiin virkavallan kanssa ja hänet passitettiin vankilaan kymmeneksi vuodeksi.

Vapauduttuaan Stromm vannoi kostoa Osbornille ja lähetti joukoittain robottejaan tuhoamaan tämän. Hämähäkkimies kuitenkin sekaantui asiaan ja pelasti Osbornin pysäyttäen samalla robottiarmeijat. Stromm sai kuitenkin tapahtumien aikana sydänkohtauksen ja kuoli Hämähäkkimiehen käsiin. Myöhemmin itseään Robottimestariksi kutsuva robotti imitoi jonkin aikaa Strommia siirrettyään tämän muistot itseensä. Hämähäkkimies kuitenkin pysäytti Robottimestarin.

Vuosia myöhemmin Norman Osborn löysi Strommin elävänä nauttimansa Menninkäis-uutteen vuoksi. Stromm oli kuitenkin kuoleman kielissä oleva varjo entisestään, jolloin Osborn auttoi tätä luomaan itselleen uuden identiteetin Gauntina.

Vastalahjaksi Stromm sai auttaa henkiin herännyttä Osbornia tuhoamaan Peter Parkerin. Stromm hyökkäsi Peterin kloonin Ben Reillyn kimppuun useiden superroistojen, kuten Mörön (Jason Macendale) ja Armottoman avulla

Stromm rakensi itselleen pian uuden robottihaarniskan ja kutsui itseään Robottimestariksi. Uuden tehokkaammaan haarniskan avulla Stromm yritti tappaa Ben Reillyn, mutta epäonnistui. Tämän seurauksena Osborn yritti tappaa kätyrinsä energiaiskulla. Stromm kuitenkin selvisi iskusta elossa ja menetti muistinsa.

Vaellessaan pitkin maata hän törmäsi sattumalta erääseen vanhaan piilopaikkaansa ja alkoi valmistaa laitteidensa avulla leikkirobotteja läheisen sairaalan lapsille. Osbornin nimen mainitseminen kuitenkin palautti Strommin muistot ja raivon. Janotessaan kostoa Stromm päätti tuhota Hämähäkkimiehen ensin ja siirsi aivoaaltonsa tietokoneeseen, jolla hän kykenisi hallitsemaan puhtaan mielensä voiman avulla kaikenlaisia mekaanisia laitteita.

Tietokone, johon Stromm latasi aivoaaltonsa alkoi kuitenkin kapinoida ja kone dekapitoi Strommin kiinnittäen tämän pään itseensä. Viimeisillä voimillaan Stromm kutsui Hämähäkkimiehen auttamaan itseään ja hakkeriystävänsä Shea Tinkerin avulla Hämähäkkimiehen onnistui vaivuttaa Stromm horrokseen, kunnes keksisi keinon vapauttaa Stromm vankilastaan[1].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Strommilla on ilman robotiikan suomia apuvälineitä tavallisen ihmisen voimataso. Haarniskassaan Stromm nosti maksimissaan noin 25 tonnia.

Stromm on erinomainen kemisti ja nerokas robotiikan saralla. Hän on usein osoittanut kykenevänsä luomaan ihmismäisiä androideja ja tehokkaita sotarobotteja.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä Stromm on katatonisessa tilassa, eikä kykene omatoimiseen ajatteluun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hämähäkkimies #1 (2002). Egmont Kustannus Oy.