Meilahden sairaala

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Meilahden sairaalan päärakennus.

Meilahden sairaala on HYKS-sairaanhoitoalueeseen kuuluva sairaala. Se on myös nimeltään Meilahden tornisairaala – erotukseksi alueen monista muista HUS-sairaaloista. Sairaala sijaitsee Helsingissä Meilahden kaupunginosassa, ja sen katuosoite on Haartmaninkatu 4. Meilahden sairaala kuuluu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin, ja on sen suurin sairaala, jossa hoidetaan usean erikoisalan potilaita.

Nykyinen Meilahden sairaalarakennus vihittiin käyttöön 20. marraskuuta 1965. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Jaakko Paatela ja Reino Koivula. Rakennus edustaa niukkaa modernismia. Sen korkeus on 54 metriä ja siinä on 15 kerrosta. Sairaala sijaitsee samassa suuressa korttelissa, jossa ovat myös Lastenklinikka, Naistenklinikka, Meilahden kolmiosairaala, Silmä-korvasairaala, Syöpätautien klinikka, Haartmanin sairaala ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan rakennuksia.

Sairaalan uusi sisäänkäynti ja aula valmistuivat toukokuussa 2010. Aluksi aulasta pääsi vain Meilahden tornisairaalaan, mutta marraskuussa avattiin uusi Kolmiosairaala, johon kuljetaan saman sisäänkäynnin kautta.

Meilahden tornisairaalassa alkoi kesällä 2011 peruskorjaus. Tämä vaatii koko valtavan sairaalan tyhjentämistä ja muutot sairaalasta Hyksin muihin sairaaloihin ovat alkaneet jo syksyllä 2010. Peruskorjauksen on arveltu valmistuvan vuoteen 2014 mennessä.

Tornisairaalan tyhjentämistä varten sen viereen rakennetaan väliaikainen vuodeosastosairaala, jonka on määrä valmistua kesällä 2011, kun Tornisairaalan peruskorjaus alkaa. Myös maanalaisen tunneliverkoston laajennusta jatketaan.

Ennen peruskorjausta sairaalassa on työskennellyt noin 1 840 hoitajaa ja noin 730 lääkäriä sekä noin 1100 muuta sairaalatyön ammattilaista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.