Meadow Trish

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Meadow Trish
Syntynyt 1968
Kuollut 1978
Sukupuoli tamma
Väri ruunikko
Rotu amerikkalainen
Synnyinmaa  Yhdysvallat
Rekisteröintimaa  Suomi
Isä Hickory Pride
Emä Tarport Reta
Emänisä Jamie
Lähdöt 76: 41-21-5
Autoennätys 1.16,1
Tasoitusennätys 1.16,8
Voittosumma 110 580 €

Meadow Trish oli Suomen paras lämminverinen ravihevonen 1970-luvun puolivälissä. Se valittiin vuoden lämminveriseksi 1975 ja vuoden hevoseksi 1976. Tamma oli hidas lähtökiihdytyksessä, mutta tunnettiin vauhtikestävyydestä ja kovasta loppukiristä.

Kilpailu-uransa Meadow Trish aloitti kaksivuotiaana Yhdysvalloissa menestyen keskinkertaisesti. Suurin saavutus oli Pennsylvania Sire Stakesin voitto. Kolmivuotiaana Meadow Trish siirtyi Ruotsiin ja aloitti voittamalla yhden Elitloppet-viikonloppun oheislähdöistä. Ikäluokkalähtöjen jälkeen tamma kilpaili hyvällä menestyksellä avoimissa lähdöissä ja suurin voitto tuli Malmloppetista.

7-vuotiaana Meadow Trish siirtyi Pentti Niemelän omistukseen ja Jan-Erik Nygårdin valmennukseen. Se oli silloin saavutuksiltaan paras ja hinnaltaan kallein Suomeen tuotu ravihevonen. Tamman myynti herätti harmistusta Ruotsissa. Travrondenin pääkirjoituksessa valiteltiin, että huippusukuinen ja hyvin menestynyt tamma, jolla oli korkea jalostusarvo myytiin ulkomaille. Ennen Suomeen tuloa Meadow Trish voitti kerran Saksassa.

Uudessa kotimaassa alku ei ollut odotusten mukainen ja useiden tappioiden jälkeen tamma oli jo unohdettu, kun Allan Korpi ajoi sen lainaohjastajana yllätysvoittoon Suurmestaruudessa. Tämän jälkeen Meadow Trish siirtyi Pekka Korven valmennukseen. Loppukaudesta se voitti useita suurkilpailuja kotimaassa ja Solvalla-Käpylä-ottelun avoimen lähdön Solvallassa sekä valittiin vuoden lämminveriseksi.

Seuraavana vuonna Meadow Trish jatkoi siitä mihin jäi. Seinäjoki-ajon ja Kultaloimen voiton jälkeen tamma sai kutsun Elitloppettiin, mutta joutui ähkyn takia jäämään pois kilpailusta.[1] Vuoden suurin voitto tuli Suur-Hollola-ajosta. Tammavaltikan ja pitkän matkan Tammer-ajon se voitti jo toistamiseen. Kauden päätteeksi Meadow Trish valittiin vuoden hevoseksi.

Vuonna 1977 Meadow Trish kilpaili vielä kahdesti, sen jälkeen kilpailu-ura ohi ja tamma siirtyi siitokseen, jossa odotukset olivat suvun ja kilpailusaavutusten vuoksi korkealla. Tamma kuitenkin karkasi tarhasta, kaatui, muursi jalkansa ja jouduttiin lopettamaan, ennen kuin ehti saada varsoja.

Suurkilpailuvoittoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hevosurheilun kuvasto, 1975, nro 4. Suomen Hippos ry.
  • Hevosurheilun kuvasto, 1976, nro 2. Suomen Hippos ry.
  • Raevuori, Antero: Suuri Suomalainen Ravikirja. WSOY, 1982.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Solvallas Internationella Elitlopp World Class Trotting. Viitattu 8.7.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]