Matt Campbell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Campbell vuonna 2024.

Matt Campbell (s. 17. helmikuuta 1995 Warwick, Queensland, Australia) on australialainen moottoriurheilija. Hän on Porschen tehdaskuljettaja. Campbell kilpailee tällä hetkellä IMSA SportsCar Championship ja FIA World Endurance Championship -sarjoissa Porschella Hypercar -luokassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Campbell oli 14-vuotias, hän sai Datsun 1200 -kupeen, jolla hän kilpaili sillä äitinsä tuella. Campbellin isoisä Bill ja Teresa-täti ovat molemmat kilpa-kuljettajia, Bill johti Morgan Park Raceway -rataa perheen kotikaupungissa Warwickissa useita vuosia kuolemaansa saakka vuonna 2015. Matt sai sitten kuljettajavalmennusta ja osallistui Queensland Formula Ford Championship -sarjaan ja sieltä vähitellen Australian Formula Ford -sarjaan.

Vuonna 2014 Campbell ajoi Australian Porsche GT3 Cup Challenge -sarjaa ja sijoittui sarjan neljänneksi. Sieltä hän siirtyi Australian Carrera Cup Championship -sarjaan vuonna 2015 ja voitti sarjan mestaruuden vuonna 2016. Vuonna 2017 Campbell siirtyi Porsche Supercup -sarjaan ja sijoittui sarjan kolmanneksi.

Vuonna 2018 Campbell kilpaili FIA World Endurance Championship -sarjassa Porschen LMGTE Am -luokassa. Hän voitti luokkansa kilpailun Le Mansin 24 tunnin ajossa ja sijoittui sarjan kokonaispisteissä toiseksi. Tämän jälkeen Campbell on ajanut lukuisissa sarjoissa kuten ADAC GT Masters, GT World Challenge Europe Endurance Cup, GT World Challenge America ja Intercontinental GT Challenge -sarjoissa.

Campbellin autokunta Le Mansin 24 tunnin ajossa vuonna 2018.

Vuonna 2022 Campbell siirtyi Yhdysvaltoihin IMSA SportsCar Championship -sarjaan ja voitti GTD Pro -luokan mestaruuden. Vuonna 2023 Campbell siirtyi GTP-luokkaan, jossa hän ajaa uudella Porschen Hypercar -luokan autolla.

Tämän lisäksi Campbell on ajanut kotimaassaan Australiassa Supercars Championship -sarjaa ja osallistunut muun muassa Bathurst 1000 kilpailuun.

Campbell on voittanut Bathurstin 12 tunnin ajon vuosina 2019 ja 2024. Lisäksi Campbell on osallistunut Daytonan 24 tunnin ajoon ja voittanut kilpailun vuonna 2024.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.