Masa Mainio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kirja- ja pelihahmosta. Sarjakuvahahmosta kertoo artikkeli Matti Mainio ja Jussi Juonio.
Masa Mainiota ja Molla-koiraa esittävä patsaspari

Masa Mainio (ruots. Mulle Meck) on ruotsalaisen lasten- ja nuortenkirjailijan George Johanssonin ja Jens Ahlbomin luoma kuvitteellinen hahmo. Masa Mainio kerää erilaisia tavaroita ja rakentaa niistä kaikenlaista uutta. Hänellä on myös bokseri nimeltä Molla.

Johansson on kirjoittanut Masa Mainiosta useita kirjoja, joista yhdeksän on suomennettu. Hahmo tunnetaan myös tietokonepeleistä, jossa pelaaja voi rakentaa kaikenlaista uutta tietyistä osista oman luovuuden mukaan, ja auttaa Masan ystäviä läpäistäkseen pelin. Hahmoon perustuu myös kaksi suomenkielistä tv-ohjelmaa, Masa Mainio rakentaa ja Masa Mainio täydessä vauhdissa. Masa Mainion suomenkielisenä äänenä peleissä toimi Rauno Ahonen ja tv-sarjoissa Esko Salminen.

Tietokonepelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakenna autoja Masa Mainion kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakenna autoja Masa Mainion kanssa on peli, jossa rakennetaan autoja tietyistä osista oman luovuuden mukaan. Pelissä voi saada diplomeja ja auttaa Masan ystäviä. Siihen sisältyy autonäyttely, johon voi viedä autoja ja tuomari antaa autolle pisteet sekä Lahnaston rata -niminen kilparata jossa voit testata kuinka nopeaa autosi kulkee. Kun peliä pelaa eteenpäin, voi löytää autoon useita moottoreita ja muita osia, kuten rakettimoottorin tai kaivurin renkaat.

Peli on ensimmäinen Rakenna Masa Mainion kanssa -sarjassa ja se on vuodelta 1997.

Rakenna veneitä Masa Mainion kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakenna veneitä Masa Mainion kanssa on peli, jossa rakennetaan veneitä tietyistä osista oman luovuuden mukaan. Pelissä selvitetään Saku Snorkkelin lentokoneen katoamista meren syvyyksiin. Siinä on myös kilparata, jossa kilpaillaan siitä, kuinka nopeasti radan voi kiertää. Venenäyttelyyn voi viedä veneensä, jolle tuomari antaa pisteet. Pelaaja saa diplomeja onnistumisistaan.

Peli on toinen Rakenna Masa Mainion kanssa -sarjassa ja se on vuodelta 1998.

Rakenna lentokoneita Masa Mainion kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakenna lentokoneita Masa Mainion kanssa on peli, jossa voi rakentaa lentokoneen tietyistä osista oman luovuuden mukaan. Siinä selvitetään Mecchin lentäjäsiskosten matkaa maailman ympäri lentokoneella. Pelin lopussa Masa tapaa Mecchin siskokset. Siihen sisältyy lentokonenäyttely, jonne voi viedä lentokoneensa ja tuomari antaa sille pisteet. Lentokilpailussa taas kilpaillaan Simo Suharia vastaan siitä, kumpi kerää eniten ilmapalloja määrätyn ajan sisään. Pelissä Masa myös auttaa ystäviään ja saa suoritetuista saavutuksista diplomeja.

Peli on kolmas Rakenna Masa Mainion kanssa -sarjassa ja se on vuodelta 2000.

Rakenna taloja Masa Mainion kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakenna taloja Masa Mainion kanssa on peli, jossa voi rakentaa talon tietyistä osista oman luovuuden mukaan. Pelissä selvitetään Masan sukulaisen Sirkku Tähtisäteen katoamismysteeriä sekä autetaan Masan ystäviä.

Peli on neljäs Rakenna Masa Mainion kanssa -sarjassa ja se on vuodelta 2002.

Upptäck Rymden med Mulle Meck, suomeksi "Tutki Avaruutta Masa Mainion kanssa"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Upptäck Rymden med Mulle Meck on Masa Mainio -peli, joka on julkaistu virallisesti vain ruotsiksi, mutta siitä on tehty "Nostalgia-TV productionsin" toimesta epävirallinen suomenkielinen versio.lähde? Pelissä rakennetaan avaruussukkuloita ja matkustetaan niiden avulla tutkimaan avaruutta, jonka myötä pelaaja saa lisää tietoa Sirkku Tähtisäteen katoamisesta.

Peli on viides ja samalla viimeinen Rakenna Masa Mainion kanssa -sarjassa ja se on vuodelta 2004.

"Nostalgia-TV Productionsin" ääninäyttelijät

Kaikki Masa Mainio -pelit on julkaissut Elävät Kirjat / PAN Vision.

Suomennetut kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Masa Mainio rakentaa auton
  • Masa Mainio rakentaa veneen
  • Masa Mainio rakentaa lentokoneen
  • Masa Mainio rakentaa talon
  • Masa Mainio kertoo autoista
  • Masa Mainio kertoo laivoista
  • Masa Mainio kertoo lentokoneista
  • Masa Mainio kertoo taloista
  • Masa Mainio kertoo traktoreista

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.