Marvin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Paranoidi androidi Marvin on kuvitteellinen hahmo kirjasarjassa Linnunradan käsikirja liftareille, jonka on kirjoittanut Douglas Adams. Käsikirjan Marvin -hahmosta on tullut yksi sarjan suosituimmista hahmoista kirjan ihailijoiden keskuudessa. Touchstone Picturesin ja Disneyn tekemässä elokuvassa Marvinia esittää Warvick Davis ja äänenä on Alan Rickman. Suomalaisessa kuunnelmaversiossa Marvinin äänenä on Esa Saario.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Marvin on avaruusalus Kultasydämen masennuksesta kärsivä androidi. Se on valmistettu Siriuksen Kyberneettisessä Kauppakomppaniassa. Marvin on ensimmäinen prototyyppi SKK-yhtiöitten robottien ja tietokoneiden uudesta sukupolvesta ja samalla ensimmäinen, joka on varustettu "Aito Inhimillinen Persoonallisuus (AIP)" -ominaisuudella.

Marvinin omien sanojen mukaan hänellä on "planeetan kokoiset aivot".

"... Olen karkeasti arvioiden noin kolmekymmentä miljardia kertaa sinua älykkäämpi. Otetaanpa esimerkki. Ajattele mitä tahansa numeroa, ihan mitä tahansa."
"Ee..., viisi," sanoi patja.
"Väärin, " sanoi Marvin. "Huomaatko?"

Marvinin ilmeisestä suunnattomasta älykkyydestä huolimatta kukaan ei koskaan kuuntele, mitä hänellä on sanottavana. Kukaan ei kiinnitä mitään huomiota siihen, kun hän sanoo laskeneensa imaginaariluvun i () arvon. Mm. tästä syystä hän on erittäin masentunut. Lisäksi eräiden huolimattomuudesta johtuvien tapahtumien vuoksi Marvin on matkustanut ajassa useaan kertaan.

"Ensimmäiset kymmenen miljoonaa vuotta olivat pahimmat, sanoi Marvin, ja seuraavat kymmenen miljoonaa vuotta myös. Seuraavat kymmenet miljoonat vuotta olivat ihan kurjat, ja sen jälkeen kaikki alkoi mennä alamäkeä."

Viisiosaisen kirjasarjan päähenkilön Arthur Dentin tavatessa Marvinin sarjan neljännessä osassa (Terve, ja kiitos kaloista) tämä on 37 kertaa vanhempi kuin maailmankaikkeus. Marvin kuolee nähtyään Jumalan viimeiset sanat luomakunnalle: "Pahoittelemme teille aiheuttamaamme häiriötä".

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.