Marussia Motors

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marussia Motors
Perustettu 2007
Lakkautettu 2014
Kotipaikka Moskova, Venäjän lippu Venäjä
Toimiala autoteollisuus

Marussia Motors oli venäläinen urheiluautoja valmistanut automerkki, joka perustettiin vuonna 2007 ja lakkautettiin vuonna 2014. Marussia oli ensimmäinen venäläinen urheiluautonvalmistaja. Sen perustivat venäläiset Nikolai Fomenko (johtaja), Andrei Tsheglakov ja Jefim Ostrovskiy ja sen päämaja sijaitsi Moskovassa. Nykyisin Marussia tunnetaan Formula 1-talli Marussia F1 Teamin pääsponsorina.

Mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marussia valmisti kolme automallia, Marussia B1:n, Marussia B2:n sekä Marussia F2:n. Ensimmäiset kaksi ovat urheiluautoja, kun taas viimeinen, F2 on katumaasturi, jota on valmistettu myös Suomessa.

B1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marussia B1

Marussia B1 on ensimmäinen venäläinen urheiluauto ja Marussia Motorsin ensimmäinen malli. Mallia tehtiin 2999 kappaletta. Moottorina B1:ssä on Cosworthin V6-moottori, joka tuottaa 300-420 hevosvoimaa.

B2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marussia B2

Marussia B2 on ikään kuin paranneltu versio edeltäjästään B1:stä. B2:ssa on tarjolla samat moottorit kuin edeltäjässään. Hintakin on suurin piirtein sama; 250 000 euroa.

F2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marussia F2

Marussia F2 poikkeaa muista merkin autoista siten, että se on katumaasturi. Auto esiteltiin vuonna 2010 ja kahden vuoden päästä tästä suomalainen Valmet Automotive sai tehtäväkseen valmistaa 300 Marussia F2:sta.

Moottoriurheilussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Marussia F1 Team

Marussia Motors siirtyi vuonna 2011 Formula 1-sarjassa tuolloin kilpailleen Virgin Racingin pääsponsoriksi ja kaudella 2012 talli tunnettiin jo uudella nimellä Marussia F1 Team. Marussia Motorsin lakkauttamisen jälkeen Marussia F1 Team kilpailee yhä formula ykkösissä kaudella 2014 kuljettajinaan Max Chilton ja Jules Bianchi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Marussia Motors