Luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Marshall Eriksen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä päähenkilöistä.

Josh Radnor

Theodore ”Ted” Evelyn Mosby (Josh Radnor) Ted (s. 25. huhtikuuta 1978) on toivoton romantikko, joka etsii lähes koko sarjan elämänsä rakkautta. Hän rakastuu helposti ja näin ollen hänellä on useita suhteita. Tedillä on usein tarve olla korrekti ja hän korjaa muiden puheita. Ted on ammatiltaan arkkitehti, jota myöhemmin myös opettaa yliopistossa. Hän asuu New Yorkissa yhdessä ystäviensä Marshallin ja Lilyn kanssa samassa asunnossa. Yliopiston hän suoritti Wesleyan Universityssä. Tedin läheisimpiä ystäviä kämppistensä lisäksi ovat Robin (Cobie Smulders) sekä Barney (Neil Patrick Harris). Hän on kotoisin Ohiosta. Hänen vanhempansa ovat Virginia ja Alfred Mosby, ja hänellä on yksi sisar Heather. Ted tapaa lopulta Tracy McConnellin saaden hänen kanssaan kaksi lasta, tyttären Pennyn ja pojan Luken.

Alyson Hannigan

Lily Aldrin (Alyson Hannigan) (s. 22. maaliskuuta 1978) Lily asuu New Yorkissa puolisonsa Marshall Eriksenin ja ystäviensä Robinin, Tedin sekä Barneyn kanssa. Lily opiskeli Wesleyan Universityssä ja on ammatiltaan lastentarhanopettaja. Nuorena hän haaveili taiteilijan urasta, jatkaen kuitenkin maalaamista harrastuksena. Lily osaa olla herkkä ja rauhaa rakastava, mutta kun hän suuttuu, ei se jää kenellekään epäselväksi. Lilyn vanhemmat ovat Janice ja Mickey Aldrin. Isäänsä hän vihasi pitkään tämän omistautuessa liikaa lautapeliuralleen. Lily kärsi eräässä vaiheessa ostoriippuvuudesta, ja oli velkaa useille tahoille luottokorttiensa rajojen ylitettyä. Lily on tunnettu pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Marshalliin ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin. Hän saa pojan Marshallin kanssa, joka saa nimekseen Marvin Waitforit Eriksen.

Marshall Eriksen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jason Segel

Marshall Eriksen (Jason Segel) (s. 1978) Marshall on Lilyn mies ja Tedin paras ystävä. Marshall asuu New Yorkissa ja on kotoisin Minnesotasta. Ammatiltaan hän on juristi ja haaveilee voivansa auttaa maapalloa työnsä kautta. Herkän ja iloisen luonteensa vuoksi hän on turhan kohtelias ja haluaa miellyttää kaikkia tavalla tai toisella, keksien tämän takia jopa uusia sanoja ettei tämän tarvitsisi loukata toista. Marshall on tunnettu myös pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Lilyyn ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin. Marshall on opiskellut Wesleyan Universityssä, jossa hän tapasi myös vaimonsa Lilyn ja ystävänsä Tedin. Marshallilla on kolme veljeä, äiti Judy ja isä Marvin, joka menehtyy sydänkohtaukseen. Hän saa pojan Lilyn kanssa, joka saa nimekseen Marvin Waitforit Eriksen. Marshall harrastaa koripalloa.

Robin Scherbatsky

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Cobie Smulders

Robin Charles Scherbatsky Jr. (Cobie Smulders) (s. 23. heinäkuuta 1980) Robin on sarjan ensimmäisessä jaksossa ystäviensä kanssa MacLaren’s baarissa, jossa hän tapaa Tedin. Heidän välilleen kehkeytyy suhde. Hänen parhaita ystäviään ovat Ted, Barney, Lily ja Marshall. Robin on kotoisin Vancouverista, Kanadasta, mistä hänen ystävänsä jaksavat hänelle alituiseen vitsailla. Robin tunnetaan myös kyynisyydestään ja yrityksestään olla maskuliinisempi nainen, mutta oppii pääsemään niistä eroon ystäviensä opastuksella. Robin työskentelee uutisankkurina ja nuoruudessaan hän oli kuuluisa poplaulaja Robin Sparkles. Robin harrastaa ampumista ja on kiinnostunut jääkiekosta. Hänen vanhempansa ovat Genevieve Scherbatsy ja Robin Scherbatsky Sr., jota Robin yrittää miellyttää olemalla miehisempi. Robinilla on yksi sisko, Katie. Robin on seurustellut Tedin lisäksi Barneyn kanssa vakavasti, mutta he erosivat tajutessaan olevansa liian samanlaisia.

Barney Stinson

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Neil Patrick Harris

Barnabus ”Barney” Stinson (Neil Patrick Harris) Barney viettää vilkasta poikamieselämää New Yorkin yössä ja aiheuttaa päänvaivaa ystävilleen. Barney on joukon sanavalmis koomikko, joka pitää yllä naistenmiehen roolia. Lähes aina jonkin ongelman sattuessa, Barney ratkoo ongelman kohteen selän takana. Sisimmässään Barney pakahduttaa tunteitaan muun muassa rakastumistaan Robiniin, eikä halua kenenkään saavan selville niitä. Barney työskentelee pankissa ja on erittäin rikas. Hän ei koskaan paljasta työnkuvaansa edes lähimmille ystävilleen, jotka alituiseen tätä ihmettelevät. Barney on tunnettu seksielämästään ja hän vikittelee naisia keksimällä itselleen useita erilaisia rooleja ja ”pokauslaineja”. Hänen juttunsa ovat lähes aina yhden yön kestäviä ja tarvittaessa hänellä on useita keinoja naisten karkottamiseen luotaan. Vaikka hän näyttääkin useimmiten vain kovan ulkokuorensa, on hänellä kuitenkin pehmeämpikin puoli. Tämän jatkuva puvunkäyttö on yksi Barneyn tavaramerkeistä, ja Barney omistaakin niitä pilvin pimein. Vain muutamassa jaksossa Barney nähdään ilman pukua. Barney tunnetaan myös muutamista lausahduksistaan, kuten Suit up! (suom. Puku päälle!) ja This is going to be, wait for it, legendary! (suom. Tämä tulee olemaan, odottakaa, legendaarista!). Barney omistaa myös Brocode (suom. Velikoodi) -kirjan, joka kertoo mitä saa ja mitä ei saa tehdä ollessaan jonkun ”veli”. Barney saa tietää saaneensa lapsen nimeltä Ellie 9. kauden päätösjaksossa.

Tracy Mosby (o.s. McConnell)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Cristin Milioti

Tracy Mosby (o.s. McConnell) (Cristin Milioti) Tracystä nähdään vihjeitä pitkin sarjaa ja Ted huomaamattaan on Tracyn lähettyvillä kuten tämän kämppäkaverin luona tai bussipysäkillä muutaman metrin päässä Tracystä. Ted ja Tracy tapaavat toisensa Barneyn ja Robinin häiden jälkeen Farhamptonin rautatieasemalla. He alkavat seurustelemaan ja myöhemmin avioituvat. He saavat kaksi lasta, Pennyn ja Luken. Tracy työskenteli ennen hääbändin basistina. Ennen Tediä, Tracy oli suhteessa Maxin kanssa, joka menehtyi. Myöhemmin Tracy seurusteli Louisin kanssa, mutta ei ollut kuitenkaan suhteessa onnellinen. Louis kosi Tracyä, mutta Tracy kieltäytyi. Tracy menehtyi vuonna 2024 tuntemattomaan sairauteen.

Sivuhenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Penny & Luke Mosby (Lyndsy Fonseca & David Henrie) Tedin ja Tracyn lapset, joille Ted kertoo 2030 kuinka tapasi Tracyn. Molemmat lapset ovat tällöin teini-ikäisiä. Penny on lapsista vanhempi.
  • Marvin Wait-For-It Eriksen on Lilyn ja Marshallin ensimmäinen poika. Hän syntyy kauden 7 päätösjaksossa.
  • Ranjit Singh (Marshall Manesh) taksikuski Bangladeshista. Hän kuljettaa usein sarjan päähenkilöitä.
  • Baarimikko Carl (Joe Nieves) MacLaren's-baarin ravintolapäälikkö ja baarimikko.
  • Wendy (Charlene Amoia) tarjoilija MacLaren's-baarissa.
  • Victoria (Ashley Williams) Tedin kanssa seurustellut leipuri. Ted ja Victoria tapaavat sarjan ensimmäisellä kaudella. He alkavat seurustella, mutta suhde päättyy eroon. He tapaavat uudestaan kaudella 7.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]