Luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä hahmoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Ensisilmäyksellä päähenkilöistä.

Ted Mosby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ted Mosby, koko nimeltään Theodore Evelyn Mosby (s. 25.4.1978) on Ensisilmäyksellä-televisiosarjan päähenkilö, jota näyttelee Josh Radnor. Tämä etsii lähes koko sarjan elämänsä rakkautta, josta ilmenee vihjeitä pitkin sarjaa ja lopulta paljastuu. Ted asuu New Yorkissa, sarjan alussa yhdessä ystäviensä Marshallin ja Lilyn kämppiksenä ja on ammatiltaan arkkitehti. Alun perin hän on kotoisin Ohiosta ja yliopisto-opintonsa hän suoritti Wesleyan Universityssä. Tedin läheisimpiä ystäviä kämppistensä lisäksi ovat Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) sekä Barney Stinson (Neil Patrick Harris). Ted saa lopulta kaksi lasta Tracy McConellin kanssa, tyttären Pennyn ja pojan Luken. Tedin vanhemmat ovat Virginia ja Alfred Mosby, ja hänellä on yksi sisar, Heather.

Lily Aldrin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lily Aldrin (s. 22. maaliskuuta 1978) on Alyson Hanniganin näyttelemä hahmo. Lily asuu New Yorkissa puolisonsa Marshall Eriksenin ja ystäviensä Robin Scherbatskyn, Ted Mosbyn sekä Barney Stinsonin kanssa. Lily opiskeli Wesleyan Universityssä ja on ammatiltaan lastentarhanopettaja, joskin hän on aina haaveillut taiteilijan urasta. Lily osaa olla herkkä ja rauhaarakastava, mutta kun hän suuttuu, ei se jää kenellekään epäselväksi. Lilyn vanhemmat ovat Janice ja Mickey Aldrin. Lilyllä ei ole sisaruksia. Lily on tunnettu myös pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Marshalliin, ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin.

Marshall Eriksen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marshall Eriksen (s. 1978) on Ted Mosbyn paras ystävä. Hahmoa näyttelee Jason Segel. Marshall on naimisissa Lily Aldrinin kanssa ja asuu New Yorkissa, joskin hän on kotoisin Minnesotasta. Marshall on ammatiltaan juristi ja haaveilee voivansa auttaa maapalloa työnsä kautta. Luonteeltaan Marshall on iloinen, lojaali ja herkkä. Marshall on tunnettu myös pitkästä ja erikoisesta parisuhteestaan Lilyyn, ja molemmat tuntevatkin toisensa liian hyvin. Marshall on opiskellut Wesleyan Universityssä, jossa hän tapasi myös vaimonsa Lilyn ja ystävänsä Tedin.

Robin Scherbatsky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roxanne "Robin" Scherbatsky (s. 23. heinäkuuta 1980) on Cobie Smuldersin näyttelemä hahmo. Hänen parhaita ystäviään ovat Ted Mosby, Barney Stinson, Lily Aldrin ja Marshall Eriksen. Robin on kotoisin Kanadasta, mistä hänen ystävänsä jaksavat hänelle alituiseen vitsailla. Robin tunnetaan myös kyynisyydestään ja yrityksestään olla maskuliinisempi, mutta oppii pääsemään niistä eroon Tedin ja tämän ystävien opastuksella. Robin työskentelee uutisankkurina ja nuoruudessaan hän oli kuuluisa poplaulaja Robin Sparkles. Robin harrastaa ampumista ja on kiinnostunut jääkiekosta.

Hänen vanhempansa ovat Genevieve Scherbatsy ja Robin Scherbatsky Sr. Robinilla on yksi sisko, Katie. Robin on seurustellut Tedin ja Barneyn kanssa vakavasti.

Barney Stinson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barnabus "Barney" Stinson on Neil Patrick Harrisin esittämä roolihahmo. Barney viettää vilkasta poikamieselämää New Yorkin yössä ja aiheuttaa päänvaivaa ystävilleen Ted Mosbylle, Lily Aldrinille, Marshall Eriksenille sekä Robin Scherbatskylle.

Barney on joukon sanavalmis koomikko, joka pitää yllä naistenmiehen roolia. Lähes aina jonkin ongelman sattuessa Barney ratkoo sen ongelman kohteen selän takana. Barneyn kuoren alla tämä pakahduttaa tunteitaan, mm. rakastumistaan Robiniin, eikä halua kenenkään saavan selville niitä. Barney työskentelee pankissa, ja on erittäin rikas. Hän ei koskaan paljasta työnkuvaansa edes lähimmille ystävilleen, jotka alituiseen tätä ihmettelevät.

Barney on tunnettu seksielämästään ja hän vikittelee naisia keksimällä itselleen useita erilaisia hahmoja. Hänen juttunsa ovat lähes aina yhden yön kestäviä ja hänellä on useita keinoja naisten karkottamiseen. Vaikka hän näyttääkin useimmiten vain kovan ulkokuorensa, on hänellä kuitenkin pehmeämpikin puoli. Tämän jatkuva puvunkäyttö on yksi Barneyn tavaramerkeistä, ja Barney omistaakin pukuja pilvin pimein. Vain muutamassa jaksossa Barney nähdään ilman pukua ihmisten ilmoilla. Barney tunnetaan myös muutamista lausahduksistaan, kuten Suit up! (suom. Puku päälle!) ja This is going to be, wait for it, legendary! (suom. Tämä tulee olemaan, odottakaa, legendaarista!). Barney omistaa myös Brocode (suom. Velikoodi) -kirjan, joka kertoo mitä saa ja mitä ei saa tehdä ollessaan jonkun "veli".

Tracy Mosby (os. McConell)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tracy Mosby (os. McConnel) on Cristin Miliotin esittämä roolihahmo. Tracy on Tedin vaimo, sekä Pennyn ja Luken äiti. Tracy oli ennen bändissä ja soitti bassoa, hän oli suhteessa Maxin kanssa mutta tämä menehtyi. Sen jälkeen Tracy seurusteli Louisin kanssa kenen kanssa ei ollut kuitenkaan onnellinen. Tämä kosi Tracyä mutta Tracy kieltäytyi. Pian Tracy tapasi Tedin ja he alkoivat seurustelemaan, mennen lopulta menivät naimisiin. Kuitenkin Tracy menehtyi tuntemattomaan sairauteen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]