David Henrie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David Henrie
Henkilötiedot
Syntynyt11. heinäkuuta 1989 (ikä 34)
Yhdysvallat Kalifornia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2002–
Merkittävät roolit Justin Russo
(Waverly Placen velhot)
Aiheesta muualla
IMDb

David Clayton Henrie (s. 11. heinäkuuta 1989 Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan roolistaan Larryna varhaisnuorten tv-sarjassa That's So Raven ja Justin Russona sarjassa Waverly Placen velhot.

Henrie syntyi Mission Vejossa, Kaliforniassa, Linda (o.s. Finocchiaro) ja Jim Henrielle, ja varttui Phoenixissa, Arizonassa. Hän on näyttelijä Lorenzo Henrien veli. Henrie kävi Cheyenne Traditional Schoolia ja hänet kasvatettiin roomalaiskatolilaiseksi. Oman internetsivustonsa mukaan Henrie tulee "isosta ja äänekkäästä italialaisperheestä". Henrien äiti on italialaistaustainen ja isä ranskalaistaustainen.[1]

Kuuden vuoden ikäisenä Henrie liittyi SAG-toimistoon Phoenixissa ja alkoi käydä koe-esiintymisissä. Yhdeksänvuotiaana, paikallismainoskuvauksen aikaan, ohjaaja suositteli Henrielle muuttoa Los Angelesiin. Sinä kesänä, Henrien ollessa kymmenen, hän ja hänen perheensä muuttivat Hollywoodiin. Henrie varasi kaksi ensimmäistä kansallista mainoskoe-esiintymistään, esiintyen pääroolissa Burger Kingin ja Quaker Oatsin mainospätkissä. Ensimmäisen vastanäyttelijän roolinsa hän sai tv-sarjasta Vain yksi elämä ja jatkoi vierailemalla Ilman johtolankaa -sarjan ensijaksossa.

13-vuotiaana Henrie teki ensimmäisen läpimurtonsa saatuaan Petey Pittin roolin Foxin tv-sarjassa The Pitts. Henrie näytteli seuraavaksi elokuvassa Monster Maker yhdessä Linda Blairin ja George Kennedyn kanssa, ja häntä pyydettiin toiseenkin elokuvaan, Dead Hollywood Mom's Societyyn.

18-vuotiaana Henrie sai roolin Justin Russona Disney Channelin Waverly Placen velhot -elokuvasta. Sen ensi-ilta oli 12. lokakuuta 2007. Johtuen suhteestaan Disney Channeliin Henrie kilpaili Disney Channel Games -ohjelmassa vuonna 2008. Hän oli vihreän joukkueen, Pyörremyskyjen, kapteeni. Henriellä on rooli Disney Channelin elokuvassa Sisäinen sankari. Ennen esiintymistään Waverly Placen velhoissa hänellä oli toistuva rooli That's So Ravenissa Coryn ystävänä Larryna. Henriellä on myös toistuva rooli sarjassa Ensisilmäyksellä, jossa hän näyttelee päähenkilön tulevaisuuden poikaa.

  1. David Henrie EthniCelebs Viitattu 3.8.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:David Henrie

 

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.