Mark Bosnich

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mark Bosnich vuonna 2008

Mark Bosnich (s. 13. tammikuuta 1972, Sydney, Australia) on australialainen entinen jalkapalloilija, pelipaikaltaan maalivahti. Nykyään hän työskentelee jalkapalloasiantuntijana Fox Sports -kanavalla.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bosnich pelasi vuodesta 1992 vuoteen 1999 Englannin Valioliigan Aston Villassa, josta Manchester United hankki hänet seurasta lähteneen konkarivahti Peter Schmeichelin korvaajaksi. Bosnich ei kuitenkaan onnistunut pysymään seuran ykkösvahtina kuin vain lyhyen ajan, ja seuraan hankittu Fabien Barthez syrjäytti Bosnichin varamaalivahdin rooliin.

Unitedista Bosnich siirtyi tammikuussa 2001 ilmaissiirrolla toiseen kärkiseuraan Chelseaan. Syksyllä 2002 Hän kuitenkin jäi kiinni dopingtestissä, pelattuuaan seurassa ainoastaan seitsemän ottelua. Rangaistukseksi Bosnich sai yhdeksän kuukauden pelikiellon, ja hänen sopimuksensa Chelsean kanssa purettiin välittömästi. Tapauksen jälkeen Bosnich lopetti uransa.

Vuonna 2008 Bosnich päätti palata jalkapallon pariin, ja hän oli lyhyen ajan pääsarjatason Central Coast Marinersin veräjänvartijana, tuuraten pelikiellossa ollutta ykkösmaalivahtia Danny Vukovicia. Lopullisesti Bosnich päätti uransa 2009, keskittyäkseen työhön jalkapalloasiantuntijana.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.