Marina Hillo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marina Hillo (engl. Veruca Salt) on hahmo Roald Dahlin kirjassa Jali ja suklaatehdas ja siitä tehdyssä vuoden 1971 elokuvassa sekä elokuvan uusimmassa, samannimisessä, versiossa. Uusimmassa elokuvassa joka tehtiin vuonna 2005 Marinaa näyttelee Julia Winter. Vanhemmassa elokuvaversiossa Marinaa näyttelee Julie Dawn Cole.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjassa Marina on kuvattu pilalle hemmotelluksi tytöksi, joka saa aina kaiken minkä tahtoo. Hän asuu rikkaan perheensä kanssa uusimman elokuvan mukaan Buckinghamshiressa suuressa hienostotalossa. Hänen isänsä Henry Salt omistaa pähkinäyrityksen. Kun Marina halusi kultaisen pääsylippunsa, hänen isänsä osti satoja tuhansia Wonkan suklaalevyjä ja antoi pähkinänkuorija-työläistensä avata käärepaperit. Kesti kolme päivää eikä lippua löytynyt ja Marina kävi entistäkin kärsimättömämmäksi, joten hänen isänsä lupasi jatkaa etsimistä kunnes lippu löytyisi. Lopulta neljännen päivän aamuna kultainen lippu löytyi. Kun Marina sai lippunsa, hän ei edes kiittänyt ja pyysi toista ponia. Marinalle kävi kuitenkin huonosti tehdaskierroksella, sillä pähkinäsalissa hän putosi roskakuiluun, joka vei suureen polttouuniin. Onneksi polttouuni olikin rikki ja hän putosi kuilun pohjalle kolmen viikon roskien päälle.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.