Marianne Jean-Baptiste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marianne Jean Baptiste vuonna 2009

Marianne Raigipcien Jean-Baptiste (s. 26. huhtikuuta 1967 Lontoo, Iso-Britannia) on brittiläinen näyttelijä. Hänellä on karibialaiset (antigualais-saintlucialaiset) sukujuuret.[1] Hänen läpimurtoroolinsa vuonna 1996 oli kansainvälisessä menestyselokuvassa Salaisuuksia ja valheita, jonka ansiosta hän oli ensimmäinen musta brittiläinen naisnäyttelijä, joka on ollut ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi, ja samasta roolista hän sai myös Golden Globe -ehdokkuuden. Jean-Baptiste on myös säveltänyt ja sanoittanut sekä levyttänyt albumin bluesia.

Hän näytteli vuodesta 2002 alkaen yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Ilman johtolankaa FBI-agentti Vivian Johnsonia, jolla on vakava sydänsairaus ja pieni poika. Ilman johtolankaa lopetettiin 2009. Jean-Baptiste näytteli brittiläisen rikossarjan Broadchurch toisella kaudella vuonna 2015.

Jean-Baptiste on naimisissa brittiläisen balettitanssijan Evan Williamsin kanssa, jonka kanssa hänellä on tytär.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hattenstone, Simon: Marianne Jean-Baptiste: 'It's not a sob story - I could have stayed in the UK and fought it out' The Guardian. 15.6.2015. Viitattu 11.7.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]