Manny Charlton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manny Charlton

Manuel (Manny) Charlton (25. heinäkuuta 1941 La Linea, Espanja6. heinäkuuta 2022[1]) oli espanjalaissyntyinen, Skotlannissa varttunut kitaristi, joka tunnettiin parhaiten Nazareth-yhtyeen kitaristina ja perustajajäsenenä.

Charltonilla oli iso rooli Nazarethin menestyksessä. Hän toimi yhtyeen tuottajana ja pääsäveltäjänä monilla albumeilla ja hänen suora, bluesmainen soittotyylinsä sopi hyvin Dan McCaffertyn raakaan laulusoundiin.

Manny Charlton erosi vuonna 1990 Nazarethista sisäisten erimielisyyksien johdosta ja johti sen jälkeen omaa yhtyettään sekä julkaisi sooloalbumeja. Vuonna 2006 hän oli mukana ruotsalaisessa From Behind -yhtyeessä yhdessä Nicky Mooren (ex-Samson) kanssa.

Nazarethin 40-vuotisjuhlavuonna, vuonna 2008 Charlton käytti kiertueellaan kolmen amerikkalaismuusikon kanssa Nazareth-nimeä herättäen närää oikean Nazarethin keskuudessa. Helmikuussa 2009 ilmoitettiin, että Charlton oli jäänyt eläkkeelle muusikon uraltaan ja että kiistat Nazarethin kanssa oli sovittu[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Founding NAZARETH Guitarist MANNY CHARLTON Dead At 80 blabbermouth.net. Viitattu 7.7.2022.
  2. http://www.nazarethdirect.co.uk/nazareth/?q=node/396 (Arkistoitu – Internet Archive) Uutinen Nazarethin virallisella sivustolla
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.