Malfunkshun

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Malfunkshun
Tiedot
Toiminnassa 19801988
Tyylilaji Hard rock, Grunge
Kotipaikka Bainbridge Island, Washington, USA
Jäsenet

Kevin WoodKitara (1980-)
Shawn SmithLaulu (2006-)
Regan HagarRummut (1980-)
Cory KaneBasso (2006-)

Entiset jäsenet

Andrew WoodLaulu, Kitara (19801988)
Dave HuntRummut (1980)
Dave ReesBasso (1980)

Levy-yhtiö

Loosegroove Records
C/Z Records

Malfunkshun on Andrew Woodin vuonna 1980 perustama yhtye. Sitä pidetään Green Riverin ja The Melvinsin (ja joidenkin mielestä myös Neil Youngin) kanssa grungen "kummisetänä".

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bainbridge Islandissa, Washingtonin osavaltiossa, veljekset Anrew ja Kevin Wood, Dave Huntin ja Dave Reesin kanssa perustivat Malfunkshunin, alun perin nelijäsenisenä, voimatrion, jona he tulivat myöhemmin tunnetuksi, sijasta. Hunt ja Rees soittivat yhtyeessä vain yhden keikan, edellinen bassossa ja jälkimmäinen rummuissa. Kun Rees ja Hunt lähtivät, Andrew meni bassoon ja rumpali Regan Hagar värvättiin Maggot Brainsista.

Jokaisella Malfunkshunin keikalla bändin jäsenillä oli omat alter egonsa. Andrew'n oli L'Andrew the Love Child, Kevinin Kevinstein ja Reganista tuli Thundarr. Kevinin lavapersoona ei ollut yhtä kiveen hakattu kuin Andrew'n ja Reganin, esiintyen välillä nimellä "the Axe-Handler", ja jopa eräässä Malfunkshunin alkuaikojen Andrew'n käsinpiirtämässä julistessa hänet nimetään "Led Springsteen"iksi. Malfunkshun tunnettiin dynaamisena bändinä. Se käytti runsaasti meikkiä ja loisteliasta glam-rock-pukeutumista osoittaen kunnioitusta KISSille sekä muille lempibändeilleen. L'Andrew'na Andy oli arvaamaton ja saattoi vaeltaa yleisössä keikkojen aikana langattoman Steinberger-bassonsa kanssa, ja jopa pysähtyä hetkeksi syömään muroja heittäen loput yleisöön. Andrew alkoi olla yhä enemmän ja enemmän tekemisissä huumeiden kanssa ja vuonna 1985 hän ilmoittautui vieroitusklinikalle. Täksi ajaksi Malfunkshun piti tauon.

Kun Andy palasi vieroituksesta, yhtye aloitti uudelleen soittamisen ja heiltä ilmestyi kaksi kappaletta, "With Yo' Heart (Not Yo' Hands)" sekä "Stars-N-You" Deep Six -kokoelmalle. Levy-yhtiö Sub Pop, joka tunnetaan "grunge-yhtiönä", ei kuitenkaan kiinnostunut yhtyeen soundista. Tämä sopi mainiosti Malfunkshunille, joka ei koskaan ollut pitänytkään itseään grunge-yhtyeenä. Vaikka he olivat alkaneet saada suosiota, he eivät koskaan olleet pääesiintyjiä keikoillaan.

Malfunkshun ei virallisesti eronnut, mutta hajaantui taka-alalle Andrew Woodin ja Regan Hagarin soittaessa Green Riverin jäsenten Stone Gossardin ja Jeff Amentin kanssa. Tämä oli Lords of the Wastelandin, josta myöhemmin tuli Mother Love Bone Bruce Faiweatherin ja Greg Gilmoren liittymisen myötä, alkua. Kevin perusti Fire Antsin vuonna 1992 veljensä Brianin ja Chad Channingin, Nirvanan entisen rumpalin, kanssa. Myöhemmin Kevin ja Brian yhdistivät voimansa Ben Shepherdin, entisen Soundgardenin jäsenen kanssa muodostaakseen Devilheadin. Hagar siirtyi soittamaan Satcheliin Shawn Smithin ja Bradiin Smithin ja Stone Gossardin kanssa.

Yhdistelmä Malfunkshunin demoja 1980-luvun alkupuolelta ja puolestavälistä julkaistiin Stone Gossardin ja Hagarin levy-yhtiöllä Loosegroovella 1995, nimellä Return to Olympus.

Vuonna 2005 dokumentti Malfunkshun: The Andrew Wood Story Andrew Woodin elämästä ja työstä debytoi Seattle International Film Festivalissa.

Lokakuussa 2004 Malfunkshunin jäljellä olevat jäsenet, Kevin Wood ja Regan Hagar, sekä vokalisti Shawn Smith ja basisti Cory Kane, alkoivat kirjoittaa uutta musiikkia yhdessä Andrew Woodin lyriikoiden, jotka hän kirjoitti ennen kuolemaansa, kanssa julkaistaakseen uuden albumin, jonka jälkeen Malfunkshun on lähdössä kiertueelle. Yhtye muuttaa nimensä Subfunkshuniksi .

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoonpano vuonna 1980[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoonpano vuosina 1980-1988[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Andrew Wood - laulu, basso
  • Kevin Wood - kitara
  • Regan Hagar - rummut

Kokoonpano vuosina 2006 -[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelmalevyillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "With Yo' Heart (Not Yo' Hands)" ja "Stars-N-You" on Deep Six (C/Z Records, 1986).
  • "My Only Fan" ja "Shotgun Wedding" on Another Pyrrhic Victory: The Only Compilation Of Dead Seattle God Bands (C/Z Records, 1989).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]