Magian Mestari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Magian Mestari
The Magician, Le Magicien
Tyyli toiminta, seikkailu
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Florian Ferrier
Savin Yeatman
Gilles Adrien
Pääosissa Michael Donovan
Charles Napier
Rob Paulsen
Kath Soucie
Billy West
Alkuperämaa  Ranska
 Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Fox Kids
Suomi MTV3
Esitetty 1999 – 1999
Tuotantokausia 2
Jaksoja 39
Tuotanto
Tuottaja(t) Marc du Pontavice
Ohjaaja(t) Oumar N'Diaye
Tuotantoyhtiö(t) Xilam
Gaumont
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Magian Mestari (eng. The Magician) on ranskalainen animoitu televisiosarja, joka esitettiin Ranskassa vuonna 1997. Sarjaa levitettiin ja näytettiin Yhdysvalloissa vuonna 1999. Sarjasta on tehty 39 jaksoa, joista 24 on esitetty Yhdysvalloissa. Sarja sijoittuu tulevaisuuden maailmaan ja sen kehittyneeseen kaupunkiin, Electro City, jota riivaa rikossyndikaatit. Sarjan päähenkilönä toimii Ässä Cooper (Ace Cooper), Magian Mestari.

Suomessa sarjaa on esitetty 2000-luvun alussa suomenkielisellä tekstityksellä MTV3-kanavalla.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ässä Cooper (Ace Cooper): Sarjan päähenkilö on Electro Cityn puolustaja ja Magian Mestari. Hän selvittää rikoksia huippulaitteistojen avulla, mutta käyttää taisteluissa myös taikatemppuja, esimerkiksi hypnotisointia, levitaatiota ja esineiden kadottamista. Hänet nähdään sarjassa kylmäpäisenä herrasmiehenä.
  • Cosmo: Ässän apulainen, joka on nuoresta iästään huolimatta taitava tietokonenero. Toimii Ässän kanssa monia rikoksia ratkottaessa.
  • Poliisipäällikkö Vega: Vega on esitetty Ässän parhaana ja vanhimpana ystävänä, joka on auttanut monissa tilanteissa. Hän huomaa Ässän taikojen olevan hyödyksi hänen selvittäessään Electro Cityn rikoksia.
  • Zina: Ässän lemmikki ja maskotti.
  • Mona: Ässän lapsuuden rakastettu sekä Ventin ainoa tytär. Hän toimii laulajana. Hän kantaa vanhaa kaunaa Ässästä, mutta silti samalla rakastaa häntä. Vaikka hänen isänsä ei pidä hänen ja Ässän suhteesta, se ei pysäytä heitä.
  • Ventti (Black Jack): Sarjan pääkonna, joka usein nähdään olleen monen kaupungissa tapahtuneen rikoksen takana. Monet hänen kätyreistään ovat toimineet hänen kauttansa tekemällä varsinaiset rikokset, eikä häntä ole näin pystytty liittämään niihin. Heikon terveytensä vuoksi hän käyttää liikevälineenä leijuvaa kuutionmuotoista alusta. Hän pitää ainoastaan kaupungin terrorisoinnista sekä tyttärestään Monasta.
  • Pata (Spade) ja Ruutu (Diamond): Ventin henkivartijat, jotka toimivat hänen palveluksessaan.
  • Freidrichs: Vegan poliisiesimies, joka kadehtii sitä, että Ässä on ratkaissut rikokset häntä paremmin ja yrittää aina löytää syyn epäillä Ässää rikolliseksi. Hän kieltäytyy myös uskomasta Venttiä rikolliseksi tai että Kasvoton olisi edes olemassa.
  • Senaattori Dobb: Kaupungin neuvoston korruptoitunut päämies, joka on varmistanut, ettei Venttiä ole pystytty syyttämään yhdestäkään rikoksesta.
  • Kasvoton (Faceless): Alun perin Ventin palkkaama rikollinen, mutta toiminut sen jälkeen itsenäisesti. Hän on osoittautunut Ässä Cooperille pahimmaksi vastustajaksi. Osaa kamppailulajeja ja käyttää huipputason teknologiaa.
  • Zelda: Cosmon naisystävä, korjailee ajoneuvoja.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Michael Donovan  Ässä Cooper, DJ Mikkas  
 Charles Napier  Ventti, Vega  
 Rob Paulsen  Cosmo, Sonny Boy  
 Kath Soucie  Mona, Angel  
 Billy West  Duc Paparazzo  
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.