MP3-soitin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Creative MuVo TX FM -MP3-soitin
MP3-CD-soitin.

MP3-soitin, Digital audio player (DAP) on laite tai ohjelma, joka kykenee toistamaan MP3-ääniformaattia ja mahdollisesti muita tiedostoformaatteja. MP3-soitin voi olla matkapuhelimessa, tietokoneohjelmassa, DVD-soittimessa, pelikonsolissa, tallentavassa digisovittimessa tai olla erillinen kannettava soitin, portable audio player (PAP).

MP3-soitin on suhteellisen uusi keksintö ja ne ovat yleistyneet nopeaa tahtia. Soittimien valmistajia on monia, joista tunnetuimmat lienevät AppleiPodin valmistaja – ja Creative. Muodin mukaisesti useita soittimia on saatavina eri värisinä.

MP3-soittimeen ladataan musiikkia USB-yhteyden välityksellä, joissakin laitteissa voi olla paikka erilliselle muistille kuten USB-muistitikulle tai SD-muistikortille jolloin soittimeen mahtuvan musiikkin määrä voi riippua myös erillisen muistin koosta. Sisäänrakennettujen muistien koot ovat tosin nykyisin useimpiin tarkoituksiin riittävät.

MP3-tiedostoja voi ladata verkosta käyttämällä vertaisverkko-ohjelmia tai verkkokauppoja. Niitä voi myös tallentaa CD-levyiltä tarkoitukseen sopivalla ohjelmalla. Varhaisimmat CD-soittimet eivät tukeneet MP3-formaattia. Yleensä soittimessa on teksti MP3, mikäli soitin toistaa myös MP3-tiedostoja. Tällöin yhdelle CD-levylle mahtuu paljon enemmän musiikkia koska MP3-tiedosto on pakattu.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta MP3-soitin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.