MC Ren

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lorenzo Jerald Patterson
MC Ren Straight Outta Compton -elokuvan ensi-illassa.
MC Ren Straight Outta Compton -elokuvan ensi-illassa.
Syntynyt 16. kesäkuuta 1969 (ikä 48)
Kotoisin Compton, Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Taiteilijanimet MC Ren
Aktiivisena 1986–
Tyylilajit Gangsta rap, Westcoast hip hop, g-funk
Laulukieli englanti
Soittimet piano, rummut, basso
Yhtyeet N.W.A
Levy-yhtiöt Ruthless, Island Def Jam, Interscope, Universal Motown

MC Ren on yhdysvaltalaisen rap-muusikon, Lorenzo Jerald Pattersonin (s. 16. kesäkuuta 1969), taiteilijanimi. Hän on ollut mukana N.W.A-yhtyeessä. Miehen sooloura on ollut pysähdyksissä jo useamman vuoden ajan ja vuoden 1998 jälkeen Reniä on kuultu lähinnä muiden rap-artistien levyillä. Hänen viimeisimmäksi aluevaltaukseksi voidaan lukea hieman poliittisemman hip-hopin tekeminen Parisin ja Public Enemyn kanssa.

Vuonna 1993 ilmestyneen Shock of the Hour -albumin myötä tuli yleisön tietoisuuteen, että Ren on kääntynyt Islamin uskoon. Tämä tulee selvästi ilmi levyn kansitaiteista sekä kansilehtisen teksteistä. Vuonna 1995 MC Ren erosi Nation of Islamista, mutta on edelleen muslimi[1].

Varhaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lorenzo Patterson syntyi Comptonissa, Kaliforniassa jossa hän asui vanhempiensa, siskonsa ja kahden veljensä kanssa.[2] Hän kasvoi East Pauline Street-kadulla samassa naapurustossa kuin Eazy-E.[3]

Patterson liittyi Kelly Park Compton Crips-jengiin mutta pian hän jätti jengin koska ei tienannut sillä. Tämän jälkeen hän ryhtyi myymään huumeita nähtyään muiden tekevän rahaa sillä tavalla. Poliisit tekivät ratsian hänen kaverinsa Chipin taloon jonka jälkeen Patterson päätti jättää huumeiden myymisen ja keskittyä musiikkiin.[4]

Patterson alkoi tehdä räppiä Chipin kanssa ja lukiossa he perustivat ryhmän Awesome Crew 2. He esiintyivät juhlissa ja yökerhoissa.[4][5] Patterson tunsi Eazy-E:n jonka kautta hän liittyi N.W.A. -ryhmään.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

N.W.A.:n kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]