Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta (aiemmin luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta) on Itä-Suomen yliopiston tiedekunta, joka tarjoaa luonnontieteen, metsätieteen ja tekniikan koulutusalojen opetusta. Tiedekunta sijaitsee kahdella kampuksella. Toinen näistä on Joensuussa ja toinen Kuopiossa. Tiedekunnassa on kuusi laitosta (fysiikka ja matematiikka, kemia, teknillinen fysiikka, tietojenkäsittelytiede, ympäristö- ja biotieteet) ja yksi osasto (metsätiede). Tiedekuntaan kuuluu lisäksi Mekrijärven tutkimusasema sekä SIB Labs -infrastruktuuriyksikkö.[1]

Tekniikan tutkimus ja koulutus käynnistyi syksyllä 2023.[2]

Opetettavat aineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääaineista Kuopiossa opetettavia ovat

Pääaineista Joensuussa opetettavia ovat

Joensuun kampuksella tarjotaan myös matematiikan ja luonnontieteiden opettajankoulutusta, johon on myös suoravalinnat.

Molemmilla kampuksilla opetettava pääaine on tietojenkäsittelytiede.

Kuopion kampuksella on mahdollisuus suorittaa ammatillisena jatkokoulutuksena sairaalafyysikon erikoistumiskoulutus. Lisäksi tiedekunta on mukana yhteensä 18:ssa eri tutkijakoulussa, joista kuusi on Itä-Suomen yliopiston koordinoimia. Loppuja koordinoidaan jostakin muusta suomalaisesta yliopistosta.

Lisäksi tiedekunta on mukana 11:ssä eri kansainvälisessä maisteriohjelmassa.

Tutkimus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedekunnassa tehdään luonnontieteellistä perustutkimusta. Tutkimuksen erityisiä painopistealueita ovat fotoniikka, lääketieteellinen ja laskennallinen fysiikka, ilmastonmuutos, metsäekosysteemi ja bioenergia, luonnon eliöyhteisöihin ja ihmisen terveyteen kohdistuva ympäristöstressi, metsänarviointi ja metsäsuunnittelu, yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus sekä uudet materiaalit. Tiedekunnassa työskentelee kaksi akatemiaprofessoria ja tiedekunta on mukana neljässä huippututkimusyksiköissä, jotka ovat kansallisia tai pohjoismaisia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]