Lumon päivät, sodan yöt

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lumon päivät, sodan yöt
Days of Magic, Nights of War
Alkuperäisteos
Kirjailija Clive Barker
Kuvittaja Clive Barker
Kieli englanti
Genre fantasiakirjallisuus
Julkaistu 2004
Suomennos
Suomentaja Ilkka Äärelä
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2004
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 512
ISBN 951-0-29512-4
Sarja: Abarat
Edeltävä Abarat
Seuraava Kaikennielevä keskiyö
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Lumon päivät, sodan yöt on brittiläisen kirjailijan Clive Barkerin viisiosaisen fantasiaromaanisarjan Abarat toinen osa. Sekä romaanin alkuteos (Abarat: Days of Magic, Nights of War) että sen suomennos julkaistiin vuonna 2004.

Juonitiivistelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nuori sankaritar Candy Quackenbush jatkaa nyt seikkailujaan gesrotta Malingon kanssa. Keskiyön Herra Kristoffer Kalma haluaa saada Candyn käsiinsä hinnalla millä hyvänsä. Abaratin maailma on alkanut tuntua Candysta omituisen tutulta ja hän osaa käyttää taikavoimia, joita ei edes muista opetelleensa.

Kalma lähettää Candyn perään Ristirastikkaan, Otto Houlihanin. Candy ja Malingo saavat paeta henkensä edestä, mutta näkevät matkallaan myös uusia ihmeellisiä olentoja – sekä tietysti vanhoja tuttuja. Candyn kumppanien on taisteltava aikaa vastaan pelastaessaan Candya Kalman ikeestä, ja Candyn on selvitettävä menneisyytensä salaisuus ennen kuin Yön ja Päivän voimat kohtaavat ja Kaikennielevä Keskiyö lankeaa saaren ylle. Sota on alkamassa. Candylla on edessään suuria valintoja, joista riippuu koko hänen tulevaisuutensa.[1]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Clive Barker: Lumon päivät, sodan yöt. (Abarat: Days of Magic, Nights of War) Suomentanut Ilkka Äärelä. WSOY, 2004. ISBN 951-0-29512-4.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.