Abarat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Abarat
Abarat
Alkuperäisteos
Kirjailija Clive Barker
Kuvittaja Clive Barker
Kieli englanti
Genre fantasia, nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2002
Suomennos
Suomentaja Ilkka Äärelä
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2003
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 439
ISBN 951-0-28260-X
Sarja: Abarat
Seuraava Lumon päivät, sodan yöt
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Abarat on brittiläisen kirjailijan Clive Barkerin samannimisen viisiosaisen fantasiaromaanisarjan ensimmäinen osa. Alkuteos ilmestyi vuonna 2002, ja suomennos julkaistiin 2003. Romaanista on myyty elokuvaoikeudet.

Romaanien kannesta löytyvä logo on ambigrammi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Candy Quackenbush on tyttö, joka asuu Minnesotassa tylsässä kuvitteellisessa Chickentownin pikkukaupungissa. Eräänä päivänä riideltyään opettajansa kanssa hän lähtee koulusta, kulkee kaupungin laitaan ja sieltä avoimelle preerialle.

Preerialla Candy törmää majakkaan. Heinikosta nousee outo olento, nimeltään Jonni Velmu, jolla on päässä sarvet ja sarvien päässä hänen seitsemän veljeään. Preeria muuttuu mereksi, jonka takana on Abaratin saaristo. Abaratin jokainen saari on yksi vuorokauden tunneista. Siellä Suuri Pää valvoo Iltakahdeksan hämäriä vesiä ja lohikäärmeet uivat Iltapäivän Kello Kolmen rannoilla. Gorgossiumia, Keskiyön saarta, hallitsee Keskiyön Herra, Kristoffer Kalma. Abaratin aika on kuitenkin sikäli erilainen, että siellä on saari myös 25. tunnille.

Candy vaeltaa Abaratin oudon maailman läpi. Hän kohtaa niin ystäviä kuin vihollisiakin. Tielle osuu mekaanisia ötököitä, jättiläiskoita, vitkukissoja, mutamiehiä ja murhanhimoinen velho orjineen. Vähitellen Candy tajuaa, että hän on ollut Abaratissa ennenkin. Hänen kohtalonsa on sidottu tähän maailmaan, joka hänen täytyy pelastaa tuholta ja pimeiden voimien orjuudelta. Se on outo tehtävä oudolle sankarittarelle, mutta siihen hänen on tartuttava, loitsujen ja rohkeuden avustamana.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.