Lulu (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert "Bob" Young

Lulu on kirjapainoyritys, joka toimii Pohjois-Carolinan Morrisvillessä Yhdysvalloissa. Sen perusti vuonna 2003 Bob Young, eräs Red Hatin johtajista, joka luonnehti yritystä "kokeelliseksi omakustanneyritykseksi".

Lulu on yksi suurimmista omakustannekirjoja tuottavista yrityksistä. Kirjojen julkaiseminen Lulun kautta on ilman erillisiä lisäpalveluja maksutonta, ja kaikki toiminta tapahtuu automaattisesti Internetin välityksellä. Kirja toimitetaan joko verkkosivuilla olevan muokkausjärjestelmän kautta, tai lähettämällä valmiiksi ladottu kirja PDF-muodossa. Tekijä voi ostaa kirjansa verkkosivujen kautta, tai voi antaa kirjan myytäväksi Lulun verkkokaupan kautta. Lisämaksusta kirjalle voidaan hankkia ISBN-numero ja se voidaan laittaa myytäväksi isojen verkkokauppojen, kuten Amazon.com, kautta. Tekijät saavat pitää kirjojensa tekijänoikeudet. Kirjat painetaan eri digipainojen kautta tilauksen mukaan.

Kirjojen lisäksi Lulu painaa myös ohjekirjan kanssa pakattuja tietokoneohjelmia. aikakauslehtiä, kalentereja, CD- ja DVD-levyjä, ja myy soittoääniä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.