Luis Padilla Nervo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luis Padilla Nervo (19. elokuuta 1894, Zamora, Michoacán - 9. syyskuuta 1985, Mexico City[1]) oli meksikolainen poliitikko ja diplomaatti. Hän oli ensimmäinen Meksikon suurlähettiläs Yhdistyneissä kansakunnissa, ulkoministeri ja Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen kuudennen istunnon puheenjohtaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän opiskeli lakia Universidad Nacional Autónoma de Méxicossa. Hän teki myös jatko-työtä amerikkalaisissa, ranskalaisissa ja brittiläisissä yliopistoissa. Luis Padilla Nervo edusti Meksikoa San Franciscon konferenssissa vuonna 1945 ja allekirjoitti Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan. Lisäksi hän oli ensimmäinen Meksikon suurlähettiläs Yhdistyneissä kansakunnissa; tästä asemasta Meksiko oli Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston jäsen. Kuudennen istunnon aikana hän oli Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtaja.

Padilla Nervo oli myös suurlähettiläs El Salvadorissa, Paraguayssa, Unescossa, Costa Ricassa ja Tanskassa . Meksikon julkishallinnossa hän toimi sisäasiainministeriössä, opetusministeriössä ja työministeriössä. Hänen Meksikon pysyvänän edustustossa Yhdistyneissä kansakunnissa hänet valittiin kansainvälisen tuomioistuimen tuomariksi vuosina 1964-1973.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tucker, Spencer C. & Pierpaoli, Paul G. Jr.: The Encyclopedia of the Korean War: A Political, Social, and Military History, 2nd Edition (3 volumes): A Political, Social, and Military History, s. 661–. ABC-CLIO. ISBN 978-1-85109-850-7. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]