Luettelo Pokémon-lajeista (221–251)

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Lugia)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 719 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 31 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Piloswine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 221 Tyyppi: jää/ maa Edellinen muoto: Swinub Seuraava muoto: Mamoswine

Corsola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 222 Tyyppi: vesi/ kivi Ei kehity

Corsola on vesi- ja kivityypin Pokémon. Se ei kehity. Corsola on koralli-Pokémon ja väriltään vaaleanpunainen. Televisiosarjassa Mistyllä oli Corsola.

Remoraid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 223 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Octillery

Remoraid on vesityypin Pokémon, joka muistuttaa sinistä kalaa. Sillä on valkoiset silmät ja yksi piikki päässä. Remoraid kehitty Octilleryksi tasolla 25. Remoraid liikkuu monesti Mantine-parvissa.

Octillery[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 224 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Remoraid Seuraava muoto: Ei ole

Delibird[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 225 Tyyppi: jää/ lento Ei kehity

Mantine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 226 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Mantyke Seuraava muoto: Ei ole

Mantine on vesi -ja lentotyyppinen Pokémon, joka esiintyi ensi kerran peleissä Pokémon Gold ja Silver. Peleissä Pokémon Diamond ja Pearl Mantyke kehittyy Mantineksi, kun tiimissä on mukana Remoraid. Mantineista puolet ovat uroksia ja puolet naaraita.

  • Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire ja Pokémon Emerald: Aurinkoisina päivinä saattaa törmätät Mantine-parviin, jotka liihottavat tyylikkäästi meren aaltojen yllä. Tämä Pokémon ei ole harmissaan Remoraideista, jotka matkustavat kiinni siinä.
  • Pokémon Fire Red: Uidessaan vapaasti avomerellä, se saattaa lentää pois vedestä ja yli aaltojen jos se saa aikaiseksi tarpeeksi nopeutta.
  • Pokémon Leaf Green: Se ei majesteettisesti uidessaan välitä mukaan tarttuvista Remoraideista, jotka pyrkivät Mantinen ruoantähteille.

Mantine on toistaiseksi esiintynyt seuraavissa tv-sarja Pokémonin jaksoissa:

  • Jakso 216: "Mantine Overboard!"
  • Jakso 258: "Just Add Water!"
  • Jakso 507: "Steamboat Willies!"
  • Chronicles-jakso 5: "A Family That Battles, Together, Stays Together!

Lisäksi Mantine on esiintynyt kolmannessa Pokémon-elokuvassa Unownin Loitsu (The Spell of the Unown)

Skarmory[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 227 Tyyppi: teräs/ lento Ei kehity

Skarmory on fiktiivinen Pokémon-hahmo. Se on hyvin harvinainen Teräs-tyypin haaskalintu. Skarmoryn ontot ja kevyet siivet kehittyvät iän myötä aina vain kovemmiksi.

Houndour[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 228 Tyyppi: pimeys/ tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Houndoom

Houndoom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 229 Tyyppi: pimeys/ tuli Edellinen muoto: Houndour Seuraava muoto: Ei ole

Houndoom on pimeys- ja tulityypin koira-Pokémon. Houndoomin nimi tulee sanoista hound (koira) ja doom (tuho). Houndoom kehittyy Houndourista tasolla 24. Pokémon-pelejä, joissa voi saada Houndoomin, ovat Pokémon XD: Gale of Darkness, Colosseum ja Emerald. Jos Houndoomin nukuttaa taistelussa, se herää puolet nopeammin kuin tavallinen Pokémon.

Kingdra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 230 Tyyppi: vesi/ lohikäärme Edellinen muoto: Seadra Seuraava muoto: Ei ole

Phanpy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 231 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Donphan

Donphan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 232 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Phanpy Seuraava muoto: Ei ole

Donphan on norsua muistuttava maatyypin Pokémon. Se kehittyy Phanpystä tasolla 25. Donphanilla on kaksi harmaata syöksyhammasta, jotka ovat yhtä terävät kuin Nidoranin piikki. Sillä on pieni häntä ja isot korvat. Televisiosarjassa Ash omisti Phanpyn, joka kehittyi Donphaniksi.

Porygon2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 233 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Porygon Seuraava muoto: Porygon-Z

Porygon2 on lintua muistuttava Pokémon ja Porygonin seuraava muoto. Tämä Pokémon on ainoa Pokémon, jonka nimessä on numero, joka on kirjoitettu numerona (on olemassa joitakin Pokémoneja, joiden nimessä on numero, mutta niissä se on kirjoitettu kirjaimin). Neljännessä sukupolvessa Porygon2:n voi muuttaa Porygon-Z:ksi vaihtamalla se Dubious Disc -esineen kanssa kaapelia pitkin toiseen pelilaitteeksi.

Porygon2 ei eroa juurikaan Porygonista muuten kuin että Porygonin kaikki terävät kulmat ovat poistuneet niin, ettei Porygon2:lla ole yhtäkään terävää kohtaa. Tämä Pokémon voi muuttaa itsensä dataksi ja voi lähettää itsensä internetin läpi. Porygon2 on muuttunut askeleen viisaammaksi ja osaa oppia useita iskuja. Vaikka tämä Pokémon on lintua muistuttava, se ei osaa lentää. Se on vain normaalityyppiä. Porygon2:lla on silti korkeampi Special Attack kuin millään muulla normaali-tyypin Pokémonilla.

Porygon2 on ainoa toisen sukupolven Pokémon, joka ei ole esiintynyt animessa.

Stantler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 234 Tyyppi: normaali Ei kehity

Smeargle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 235 Tyyppi: normaali Ei kehity

Tyrogue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 236 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Hitmonlee/Hitmonchan/Hitmontop

Tyrogue on taistelutyypin pokémon. Se on vauvapokémon eli vanhemman sukupolven pokémonin aikaisempi muoto. Tyrogue voi kehittyä tasolla 20 joksikin seuraavista.

Hitmonlee Hyökkäys > Puolustus

Hitmonchan Puolustus > Hyökkäys

Hitmontop Hyökkäys = Puolustus

Tyrogue on pieni vaaleanpunainen ihmistä muistuttava pokémon. Tyroguen päässä on kolme sarven kaltaista piikkiä. Tyrogue pitää yllään shortseja ja kenkiä. Sen vyötäröllä ja käsissä on siteet. Se pitää taistelemisesta ja haastaa itseään vahvempia otteluun, vaikka se tietää häviävänsä.

Hitmontop[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 237 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Tyrogue Seuraava muoto: Ei ole

Smoochum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 238 Tyyppi: jää/ meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Jynx

Elekid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 239 Tyyppi: sähkö Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Electabuzz

Magby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 240 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Magmar

Miltank[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 241 Tyyppi: normaali Ei kehity

Miltank (ハピナス) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Miltank tekee erittäin ravitsevaa maitoa. Miltankin maito ja jogurtti on erittäin suosittua lasten ja aikuisten keskuudessa ja myös muut Pokemonit pitävät niistä. Ja niillä voidaan parantaa sairaita ja väsyneitä Pokemoneja. Miltankista voidaan kerätä päivässä jopa 19 litraa maitoa.

Blissey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 242 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Chansey Seuraava muoto: Ei ole

Blissey (jap. ハピナス, Hapinasu) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Blissey on kehittynyt kesytyksen avulla Chanseysta. Chansey taas on kehitysmuoto Happinista. Nimi Blissey tulee englannin kielisestä sanasta bliss (joka tarkoittaa onnea) ja -ey -loppuliitteestä (joka on Chanseylläkin).

Blissey on vaaleanpunainen Pokémon. Blissey välittää muista ihmisistä ja Pokémoneista ja on myötätuntoinen Pokémon. Sen pörröinen turkki hylkii surullista ihmistä tai Pokémonia, jolloin se antaa munan surunvalitteluksi. Tämä muna saa ihmiset ja Pokémonit iloisemmaksi. Blissey pystyy parantamaan sairaan ihmisen tai Pokémonin munansa avulla. Kuten monet Chanseytkin, myös monet Blisseytkin työskentelevät hoitajina Pokémon Centereissä.

Raikou[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 243 Tyyppi: sähkö Ei kehity

Raikou on yksi kolmesta legendaarisesta Pokémon-koirasta (Suicune, Entei ja Raikou) ja on tyypiltään sähkö. Nimen alkuperä on todennäköisesti legendaarisesta demoninmurskaajasta Japanissa.

Raikoun turkki on keltainen, jossa on salamantapaisia muotoja. Sen harja on ukkospilvi ja häntä on, kuin salama olisi iskenyt maahan. Sillä on hieman viikinkikypärää muistuttava musta suojus kuonon päällä. Sen alla on taas hiukan salamaa muistuttava suoja, jonka alta paljastuu kaksi terävää torahammasta. Sen päätä ympäröi pulisonkimainen kaulus.

Esiintymiset sarjassa: Jakso 182: Houndoom's Special Delivery
Jakso 229: For Ho-oh The Bells Toll
Erikoisjakso 3: Raikou! Legend Of Thunder

Entei[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 244 Tyyppi: tuli Ei kehity

Entei on yksi kolmesta legendaarisesta Pokémon-koirasta (Suicune, Entei ja Raikou) ja se on tulityyppiä. Entei esiintyy mm. Elokuvassa Pokémon 3 ja peleissä Pokémon Gold, Silver, Soul Silver, Heart Gold, LeafGreen ja FireRed (ilmestyy kun on voitettanut eliittinelikon, mutta vain jos on alottanut pelin bulbasaurilla). ,

Suicune[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 245 Tyyppi: vesi Ei kehity

Suicune on nelijalkainen koiramainen Pokémon. Se esiintyi ensimmäisen kerran Pokémon Gold ja Silver -peleissä yhtenä kolmesta toisen sukupolven legendaarisista Pokémoneista (Suicune, Entei ja Raikou). Nimi Suicune tulee hahmon japaninkielisestä nimestä suikun, joka tarkoittaa "veden herraa". Suicune on vesityypin Pokémon.

Goldissa ja Silverissä Suicune ei ole Raikouta tai Enteitä tärkeämpi hahmo. Se on saatavissa samalta mantereelta kuin muutkin toisen sukupolven legendaariset Pokémonit. Herätettyään Suicunen Ecruteak Cityn Burnt Towerissa se ilmestyy satunnaisesti missä tahansa maailmankartalla paitsi luolissa ja vedessä. Nähtyään Suicunen kerran Pokédex kertoo sen tämänhetkisen sijainnin, mutta lentäminen paikasta toiseen muuttaa sen olinpaikan täydellisesti.

Pokémon Crystalissa Suicune on päätähti kuten Pikachu Yellowissa ja Rayquaza Emeraldissa. Se on pelin kansikuvassa ja aloitusnäytössä. Crystalissa on myös toinen kouluttaja, Eusine, joka yrittää myös kaapata Suicunen. Suicunen pyydystysmahdollisuus on Ecruteak Cityn Tin Towerissa saatuaan Clear Bell -esineen. Silloin se on tasolla 40.

Pokémon FireRed ja LeafGreen -peleissä Suicune ilmestyy satunnaisesti ympäri maailmankarttaa kun pelaaja on voittanut eliittinelikon, mutta vain jos on valinnut Charmanderin aloituspokémonikseen.

Larvitar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 246 Tyyppi: kivi/ maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Pupitar

Pupitar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 247 Tyyppi: kivi/ maa Edellinen muoto: Larvitar Seuraava muoto: Tyranitar

Pupitar (サナギラス Sanagiras) on kivi- ja maa-tyypin toisen sukupolven Pokémon, jonka ihmisomistaja on Ritchie. Se on kehitynyt Larvitarista mutta vielä se kehittyy Tyranitariksi.

Tyranitar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 248 Tyyppi: pimeys/ kivi Edellinen muoto: Pupitar Seuraava muoto: Ei ole

Tyranitar (バンギラ Bangiras) on iso ja voimakas kivi- ja pimeystyypin Pokémon, joka esiintyi ensimmäisen kerran 2. toisen sukupolven Game Boy-peleissä. Se esiintyy elokuvasa Celebi – metsän ääni. Tyranitar kehittyy Pupitarista lv. 55. Pupitar kehittyy Larvitarista lv. 30.

Animessa Tyranitar on usein esiintynyt ns. pahisten puolella viitaten sen kakkostyyppiin, joka on pimeys (dark) esimerkkinä Jessie ja James suojelivat Koffingeja ja Ekanseja salametsästäjältä, jolla oli Tyranitar.

Lugia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 249 Tyyppi: meedio/ lento Ei kehity

Lugia on meedio/lento-tyypin pokémon. Se on valkoinen, lohikäärmeeltä näyttävä pokemon, jonka vatsa on sininen, ja sen siivet näyttävät suurilta käsiltä. Lugia on legendaarinen pokémon, eikä sen sukupuolta tiedetä. Se on Pokédexin 249. pokemon. Lugia ei muutu miksikään toiseksi pokémoniksi, eikä mikään toinen pokémon muutu Lugiaksi, lukuun ottamatta Dittoa, joka omaa kaikkien Pokémonien geneettisen kokoonpanon. Lugian voi löytää vain Gold-, Silver, Crystal-, Emerald-, FireRed-, LeafGreen-, Pokemon Soul Silver ja Heart Gold ja XD-peleissä. XD-pelissä Lugia oli alun perin Varjo-Lugia XD001, jolla oli vaaleansininen vatsa ja silmänympärykset, musta keho, terävät kynnet sekä punaiset silmät.

Lugialla oli tärkeä osa elokuvassa Pokémon 2000: Yhden voimalla, jossa se nousi merestä pysäyttämään Articunon, Zapdosin ja Moltresin taistelun näiden riitaannuttua Pokémon-keräilijä Lawrence III yritettyä napata legendaarisen kolmikon, josta hän onnistuikin nappaamaan kaksi, ennen kuin Ash ja kumppanit vapauttivat ne. Ashin ja Rakettiryhmän avulla tämän onnistui rauhoittaa ne ja palauttaa maailma ennalleen. Lugia on hyvin tunteellinen ja voimakas ja on kykenevä käyttämään telepatiaa, aivan kuten Mewtwo. Lugian englanninkielinen ääni on Eric Rath ja suomenkielinen ääni Matti Laitinen.

Älä häiritse tulen, jään, äläkä salamain rauhaa,
jottei jumalten välille nouse tuhoa tuova epäsopu
Vaikka Merten suuri vartija nousee sotivia vastaan, sen laulu yksin ei riitä
On maa muuttuva tuhkaksi
Oi, sinä valittu,
sinun käsiisi joutukoot kaikki kolme
Niiden yhteinen mahti on kukistava meren hirviön.

(Yllä oleva legenda oli kirjoitettu alttariin kolmen elementtisaaren edustalla)

Kolmelta saarelta olet noutava muinaiset kehrät
Elämä vai kuolema, valinta on sinun
Valittu, sinun tehtäväsi on oikaista vääryys
jolloin avun on tuova vartijan laulu.

(Yllä olevan lausui Melody, festivaalin neito, Legendan festivaalissa Shamouti-saarella)

Ho-oh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 250 Tyyppi: tuli/ lento Ei kehity

Ho-oh, eli japaniksi Hō'ō, on 250. Pokémon. Se esiintyy peleissä Pokémon Gold, Silver, Crystal, Colosseum ja FireRed, LeafGreen, Pokémon Emerald Pokémon HeartGold ja Pokémon SoulSilver. Pokémon Colosseumissa Ho-ohin saa puhdistamalla kaikki varjo-Pokémonit ja läpäisemällä Mountain Battlen rekisteröidyillä Pokémoneilla. Hankalaksi tämän tekee se, että vastustajasi Pokémonit ovat samalla tasolla kuin vahvin Pokémonisi, paitsi jos kaikki Pokémonisi ovat alle 50:n tasoisia. Lisäksi Ho-ohin pystyi saamaan Euroopassa, myös Suomessa järjestetyssä 10-vuotislataustapahtumassa, 9 muun Pokémonin kanssa, marraskuussa vuonna 2006. Ho-oh voi saada vain Nintendolta.

Celebi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 251 Tyyppi: ruoho/ meedio Ei kehity

Celebi (jap. セレビィ, Serebii) on Pokémon, joka pystyy matkustamaan ajassa. Se teki ensiesiintymisensä Pokémon Gold ja Silver -peleissä. Se esiintyy myös Pokémon Crystal -pelissä. Sitä ei pysty pyydystämään peleissä, vaan sen sen on saanut vain Nintendon järjestämistä tilaisuuksista.

Celebi on esiintynyt animessa kahdesti. Se esiintyi erikoisjaksossa 14, Celebi and Joy. Toinen anime-esiintyminen oli jaksossa Green Guardian. Celebi tosin tunnetaan parhaiten elokuvasta Pokémon 4Ever, joka ei kolmen edellisen elokuvan tavoin ilmestynyt Suomessa elokuvateattereissa, vaan suoraan DVD:lle. Celebi esiintyy myös elokuvassa Pokémon Zoroark illuusioiden mestari.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]