Luettelo televisiosarjan Siskoni on noita hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Triquetra-symbolia käytetään kuvaamaan Lumottujen Kolmen voimaa.

Seuraava lista on luettelo Siskoni on noita universumin hahmoista. Suurimman osan sarjan hahmoista loi Constance M. Burge, sarjan vastaava tuottaja Brad Kern, sekä muut sarjan käsikirjoittajat ja tuottajat.

Sarjan hahmot voidaan jakaa useaan kategoriaan:

  • Päähenkilöt: sarjan sankareita, tyypillisesti keijuja ja supersankareita
  • Sivuhenkilöt: hahmot, jotka esiintyvät televisiosarjan alkuteksteissä
  • jaksolliset henkilöt: hahmot, jotka esiintyvät useammin kuin kerran yhden kauden aikana
  • vierailevat henkilöt: hahmot, joiden esiintyminen ajoittuu vain yhdelle kaudelle (tai erittäin pikaiselle esiintymiselle enemmän kuin kerran)
  • Pääviholliset: neljä ilkeää Lumotut sisarkatrasta

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Prue Halliwell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prudence "Prue" Halliwell on vanhin Halliwellin sisaruksista ja alkuperäisten Lumottuje jäsen. Hänen voimiaan ovat telekinesia ja astraaliprojektio. Prueta pidettiin usein voimakkaimpana Lumottuna; tämän kuoleman jälkeen Paige oli epävarma kyvyistää uskoen jäävänsä Pruen varjoon. Sisarusten äidin kuoltua heidän ollessa pieniä, Prue auttoi Pennyä kasvattamaan Piperin ja Phoeben, tuntien olevansa heistä vastuussa ja tullen erittäin suojelevaksi heitä kohtaan, jonka vuoksi Phoebe ja Prue usien riitaantuivatkin sarjan alussa. Kolmannen kauden lopussa Pruen tappoi Shax-niminen Lähteen lähettämä demoni.

Sarjan aikana Prue oli yhteensä neljässä eri työpaikassa, joista huomattavin oli paikka Bucklandin huutokauppakamarissa, jossa hän työskenteli kauiten. Huomattavin Pruen romanttisisten tunteiden kohteista oli kenties etsivä Andy Trudeau, Halliwellien lapsuuden ystävä sekä ensimmäinen sisarusten "liittolainen" poliisivoimissa. Trudeau kuitenkin tapettiin ensimmäisellä kaudella, josta Prue tunsi olevansa vastuussa. Pruen viimeiseksi teoksi jäi viattoman suojelu pahalta.

Pruen kuoleman jälkeen viitataan usein, että tämä auttaa mummonsa tavoin siskojaan kääntelemällä Varjojen kirjan sivuja. Sekä Piper että Phoebe nimesivät vanhimmat tyttärensä siskonsa Pruen mukaan.

Piper Halliwell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piper Halliwell oli sarjan alussa Halliwellin sisaruksista keskimmäinen mutta joutui Pruen kuoleman jälkeen ottamaan paikan siskoksista vanhimpana. Piperin voimiin kuuluu kyky "jähmettää" ihmisiä ja esineitä, mutta voimien kasvaessa kolmannella kaudella hän oppii myös molekyylien nopeuden kiihdyttämisen – aiheuttaen räjähdyksiä. Sarjan alussa Piper oli ujo ja alistuva, mutta vähitellen kehittyi varmemmaksi persoonaksi, erityisesti Pruen kuoleman jälkeen. Piper toimi tavallisesti rauhoittelijana Pruen ja Phoeben riidoissa, joka ironisesti heijastui Phoebeen joka Pruen kuoltua joutui saamaan työhön Piperin ja Paigen välillä. Piper on myös siskoista eniten "normaalia" elämää kaipaava, vaikka hyväksyykin noituuden tuoman vastuun. Hän kamppailee Pruen kuoleman kanssa eniten jahänellä olikin vaikeinta hyväksyä Paige perheeseen. Lopulta Piper jatkoi elämäänsä ja on sittemmin rakantanut vahvan siteen Paigen kanssa.

Aluksi Piper työskenteli kokkina Quake-nimisessä paikallisessa ravintolassa, mutta jätti työnsä aloittaakseen oman yökerhon, P3:n. Piperin rakkaus ruoanlaittoon ei kuitenkaan koskaan kuollut ja hän jatkoikin kokkausta perheelleen ja ystävilleen. Piper oli aina halunnut avata oman ravintolan, mutta elämä noitana osoittautui niin kiireelliseksi, ettei hän löytänyt oman ravintolansa perustamiselle aikaa. Sarjan epilogissa kuitenkin selviää, että Piper lopulta toteutti unelmansa.

Vaikka Piperilla onkin ollut vähiten romanttisia kiinnostuksen kohteita, Piperilla on ollut sisaruksista pitkäkestoisin suhde; kielletty rakkaus Valontuojaansa Leo Wyattiin. Monista konflikteistä huolimatta, Piper lopulta menee naimisiin Leon kanssa kolmannella kaudella ja pari saa kolme lasta; Wyatt, Chris ja Melinda Halliwellin.

Phoebe Halliwell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phoebe Halliwell oli nuorin Halliwellin sisarista sarjan alkaessa. Hänen ensimmäinen voimansa oli näkeminen tulevaisuuteens sekä menneisyyteen. Ollessaan turhautunut passiivisiin voimiinsa, Phoebe harjoitteli kamppailulajeja voidakseen taistella demoneja vastaan. Myöhemmin hän kuitenkin sai sekä levitaation että empatian voimat.

Phoebe joutui usein kamppailemaan vastuuntunnon kanssa käyttäessään voimiaan ja hän onkin sisarista kaikkein herkin kääntymään pahan puolelle, koska hän syntyi Kartanossa. Phoebe menetti aktiiviset voimansa kuudennella kaudella rangaistuksena voimien väärinkäytöstä, mutta ansaitsi tulevaisuuteen/menneisyyteen näkemisen kykynsä takaisin.

Phoebe oli ensimmäisinä kolmena kautena melko vapaamielinen ja villi, eikä tullut hyvin toimeen niin erilaisen siskonsa Pruen kanssa. Ennen sarjan alkua parin sisarussuhde joutui koville Pruen silloisen sulhasen flirttailtua Phoeben kanssa ja valehdeltua Pruelle Phoeben aloittaneen flirttailun. Lopulta Phoebe ja Prue saavat kuitenkin tulehtuneet välinsä solmittua.

Jätettyään aikoinaan collegen kesken Phoebe palaa koulunpenkille suorittamaan tutkintonsa loppuun ja ansaitsee työpaikan San Franciscon "Kysy Phoebelta" -kolumnistina, joka pysyykin tämän urana sarjan päätökseen saakka. Myös Phoebe rakkauselämä on ollut siskoksista villein. Phoeben pisin suhde (sarjan aikana) oli puolidemoni Cole Turnerin kanssa, jonka kanssa tämä jopa asteli vihille ja myöhemmin erosi Colen tultua salaa Kaiken pahan Lähteeksi. Hetken Phoebe odotti jopa pari lasta, vaikka lopulta paljastui ettei lapsi edes ollut heidän. Phobe karkotti Colen kahdesti; ensimmäisellä kerralla Cole keräsi itselleen valtavat voimat ja herätti itsensä henkiin voittaakseen Phoeben takaisin. Sarjan lopussa Phoeben nähdään menneen naimisiin Coop-nimisen amorin kanssa ja parilla nähdään olevan kolme tytärtä. "Kysy Phoebelta" -uransa lisäksi, tulevaisuudessa Phoebe on kirjoittanut kaksi rakkautta käsittelevää kirjaa.

Paige Matthews[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paige Matthews on Halliwellin sisarusten äidin, Pattyn sekä tämän valontuojan, Sam Wilderin tytär. Paige on ilmeisesti maailman ensimmäinen noita-valontuoja. Paigen olemassaolo salattiin tämän vanhempien antaessa tytön adoptioon. Paigen adoptiovanhemmat kuitenkin kuolivat tämän ollessa teini-ikäinen, eikä tämä tiennyt taikahistoriastaan kunnes Pruen hautajaisissa ja lopulta liittyen Piperin ja Phoeben sisarukseksi "uutena" nuorimmaisena.

Paige on määrätietoinen, suorasanainen ja seisoo uskomustensa takana, aloittaen sarjassa sosiaalityöntekijänä ennen vastuutaan täysipäiväisenä noitana, josta tämä jälleen eteni Taikakoulun rehtoriksi. Lopulta Paige kuitenkin nimitti Leon rehtoriksi voidakseen panostaa noitana, Valontuojana sekä myöhemmin äitinä olemiseen.

Alussa Paigella oli telekineettisen välkkymisen voima – Valontuoja-geeniensä vuoksi, Paigen voima, jonka piti olla telekinesia, kehittyi mukautuen hänen Valontuoja-puoleensa, ilmaisten itsensä välkkymisenä. Toisin kuin Pruen, Paigen täytyy kutsua haluamaansa esinettä nimeltä, mutta voiman kehittyessä ei enää esineen nimeäkään tarvinnut mainita. Myöhemmin Paige oppi välkkymään ihmisiä mukanaan eri paikkoihin ja viimeisellä kaudella kyvyn parantaa ihmisiä.

Myös Paige on saanut osansa miessotkuista, mutta myös kestäviä suhteita joista huomattavimpia ovat suhteen Richard Montanaan ja Kyle Brodyyn (Avatarit tapoivat Kylen, mutta Vanhimmat herättivät tämän henkiin Valontuojana). Lopulta Paige kuitenkin nai Henry Mitchellin ja saa tämän kanssa kaksoistytöt sekä pojan.

Leo Wyatt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leo Wyatt on Lumottujen Valontuoa sekä myöhemmin Vanhin. Valontuojana/Vanhimpana Leo pystyy parantamaan, välkkymään, levitoimaan, tulemaan näkymättömäksi, kuulemaan muita Valontuojia, välkkymään muita esineitä/ihmisiä, ampumaan sähkövirtaa sekä monia muita voimia mukaan lukien kuolemattomuuden. Kun Leosta tulee Avatar tämä sai käyttöönsä lähes rajattomat voimat, kuten todellisuuden vääristämisen, tulimerien luomisen, henkiin herättämisen sekä ajan manipuloimisen. Tulevaisuuden mukaan Leo ei ollut osallisena tämän lapsuuteen tulevaisuudessa, tämän suosiessa Wyattia.

Leon tultua Vanhimmaksi Piperin ja tämän piti erota, mutta myöhemmin Leo "leikkasi" siipensä ollakseen taas perheensä kanssa. Leo ja Piper saavat kolme lasta; Wyatt, Chris ja Melinda Halliwellin.

Wyatt Halliwell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wyatt Halliwell on kaikkein voimakkain hybridi, ellei jopa voimakkain taikaolento joka on koskaan ollut olemassa. Wyatt on puoliksi noita ja puoliksi Valontuoja ja tämän voimiin kuuluu muun muassa voimakentät, välkkyminen, parantaminen, telekinesia, Wyattista on myös Excaliburin todellinen hallitsija. Tulevaisuuden Wyatt yrittää tappaa tulevaisuuden Chrisin useita kertoja, mutta Chris onnistuu välttämään kuoleman joka kerta ja palaa lopulta ajassa taaksepäin estääkseen Wyattia muuttumasta pahaksi. Muuttuneessa tulevaisuudessa Wyatt ja Chris taistelevat yhdessä demoneita vastaan.

Chris Halliwell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintyessään sarjassa ensimmäistä kertaa Chris käyttää peitetarinaa ja kertoo olevansa Valontuoja tulevaisuudesta voidakseen muuttaa historiaa parempaan (estämällä Wyattia muuttumasta pahaksi). Voittaessaan Lumottuujen luottamuksen, Leo oysyy yhä epäileväisenä tätä kohtaan. Koska Chris tulee tulevaisuudesta, hänen ei pidä paljastaa tulevaisuuden tapahtumia, joka saattaisi muuttaa nykypäivää ja siten myös hänen tulevaisuuttaan. Myös Chris omaa sekä valontuojan että noidan kykyjä, kuten välkkyminen, telekinesia, loitsut, yms.

Cole Turner / Belthazor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cole Turner on erittäin voimakas puolidemoni, joka lähetettiin tappamaan Lumotut ja joka lopulta rakastui Phoebeen, mennen tämän kanssa naimisiin ja yritettyään voittaa tämän useita kertoja takaisin parin eron jälkeen. Parin suhde päättyi Colen muuttuessa pahaksi ja joutuessa Lumottujen karkottamaksi.

Darryl Morris[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darryl on poliisikonstaapeli ja sisarten puolella koko sarjan ajan.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siskoni on noita -sarjan sivuhenkilöt vaihtelevat kaudesta sekä joskus myös jaksosta riippuen. Budjetin dollareita säästääkseen, useita sarjan hahmoja kirjoitettiin ulos jaksoista. Dorian Gregoryn näyttelemä Darryl Morris joutui kohtelun alaiseksi kaikkina seitsemänä kautenaan ja lopulta kahdeksannella kaudella hahmo ei juurikaan sarjassa esiintynyt. Myös Brian Krausen viimeinen kausi sarjan parissa jäi lyhyeksi budgettileikkausten vuoksi, vaikka tämä palasikin sarjan kahteen viimeiseen jaksoon.

Pienet vierasesiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio käsittelee sarjassa vierailleita hahmoja, joiden näyttelijöille ei käsikirjoituksessa ole annettu täyttä nimeä, mutta käsikirjoittajien tarpeiden vuoksi nimiä kuten poliisimies, uhri, demoni, jne. Maininta kyseisistä näyttelijöistä nähdään yleensa jakson lopputeksteissä.

Jakso 4.17[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joel Anderson – Billy, Tom Finnegan – Franklin, Rene Heger – Greg, Evie Peck – Maria ja Charles C. Stevenson Jr. – Surdez jaksossa "Pelastakaa sotamise Wyatt"

Jakso 5.03[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tinsley Grimes – Phoeben assistentti, Kay E. KuterSatujen säilyttäjä, Carl Ciarfaliometsästäjä saduissa ja Arturo GilDwarf Stinky jaksossa Sen pituinen se

Jakso 5.13[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toissijaisia hahmoja jaksossa Kotikäynti

Aakkosellinen luettelo sarjan hahmoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio sisältää suurimman osan sarjassa esiintyneistä hahmoista sekä vihollisista että liittolaisista. Myös Lumottujen seuraava sukupolvi on listattu alla olevassa luettelossa.

Asmodeus, Neuvoston jäsen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoni Asmodeus tai Neuvoston jäsen Asmodeus (Soren Oliver) on yksi uudelleen järjestäytyneen Demonisen neuvoston tai "Toisen neuvoston" jäsen, jotka juonivat Lumottuja vastaan sarjan kahdeksannella kaudella. Joutuu karkotetuksi kun Paige välkkyy tämän Balielin energiapallon eteen ja tuhoutuu henkenä taikaliemen avulla.

Baliel, Neuvoston jäsen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoni Baliel tai Neuvoston jäsen Baliel (Steven J. Oliver) on yksi uudelleen järjestäytyneen Demonisen neuvoston tai "Toisen neuvoston" jäsen, jotka juonivat Lumottuja vastaan sarjan kahdeksannella kaudella. Joutuu Piperin räjäyttämäksi ja tuhoutuu henkenä taikaliemen avulla.

Barbas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbas, pelon demoni (Billy Drago) on Lumottujen epätavallisen mukautuva ja erityisen pirullinen vihollinen, näyttäytyen odottamattomasti silloin tällöin käyttäen telepaattisia manipulointitaitojaan, joiden avulla hän näkee ihmisten sydämiin ja mieleen, josta hän löytää ihmisen suurimmat pelot. Telepatiansa avulla, Barbas ohjaa heidät loogisen ajattelun jäljille saaden heidät kättäytymään itsetuhoisesti.

Baxter, P.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

P. Baxter on Piper Halliwellin menneen elämän minä, sekä Lumottujen isoisoäiti ja Penelope Halliwellin äiti.

'Syntymäaika – Syyskuu 1897, Kuolinaika – joulukuu 1970, Suhteet – Penelope "Penny" Johnsonin äiti. Serkkuja 1920-luvulla: P. Russell ja P. Bowen

Siviilisääty – naimisissa Gordon Johnsonin kanssa.

Voimat – Molekyylien hidastaminen, Piper Halliwellin voimien perhe-edeltäjä.

1920-luvulla kieltolain aikaan, Baxter piti suosittua salakapakkaa kartanossa. Hänellä oli kuoloevainen aviomies nimeltä Gordon Johnson sekä kaksi serkkua: P. Bowen ja P. Russell, jotka molemmat olivat myös Warrenin susvun noitia.

P. Baxterin serkku, P. Russell rakastui demoniin nimieltä Anton, ja joutui pahan vaikutuksen alaiseksi ja liitti voimansa Antonin kanssa tappakseen serkkunsa P. Baxterin ja P. Bowenin. Taistelun aikana, P. Russel joutui serkkujensa tappamaksi.

Belland, Glen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glen Belland (Jesse Woodrow)

Glen esiteltiin sarjan neljännellä tuotantokaudella Paigen parhaana ystävänä ja pari onkin ollut on-off suhteessa highschoolista asti. Glenillä ja Paigella ei koskaan kuitenkaan ollut kovin vakavaa romanttista suhdetta, Glenin matkustelun vuoksi; Paige kuitenkin luottaa tähän täysin ja kertoikin tälle Halliwellien salaisuuden.

Beltazor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Belthazor eli Cole Turner (Julian McMahon) on puoliksi demoni ja puoliksi ihminen sekä Phoeben ihastuksen ja lopulta rakkauden kohde. Cole hallitsee useita taikakykyjä; hän pystyy teleportaamaan itsensä paikasta toiseen ja heittämään energiapalloja. Demonimaailmassa Cole tunnetaan paremmin Belthazorina, satoja vuosia palvelleena demonisena palkkamurhaajana. Kaiken pahan lähde antaa Colelle tehtävän tappaa Lumotut, mutta tämä rakastuukin Phoebeen ja tulee Lumottujen läheiseksi liittolaiseksi. Vaikka Cole lopulta pääseekin eroon demonisesta puolestaan ja nai Phoeben, hän ei koskaan saa Paigen luottamusta puolelleen.

Bennett, Victor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syntymäaika – 16. tammikuuta 1949.
Ihmissuhteet – Prudence, Piper ja Phoebe Halliwellin isä; Wyatt, Chris ja Melinda Halliwellin sekä Phoeben ja Coopin kolmen lapsen isoisä.
Siviilisääty – ollut naimisissa kahdesti: Patricia "Patty" Halliwell ja Doris (2003).

Tony Denison (kausi 1), James Read (kaudet 3–8) – Victor ei ollut osana tyttäriensä lapsuutta, erottuaan vaimostaan ja myöhemmin tämän kuoltua ja alkoikin rakentaa suhdetta tyttäriinsä vasta heidän saatua voimansa.[1] Saatuaan tietää ex-vaimonsa ja tämän Valontuojan tyttärestä, Paigesta, Victor kohteli tätä kuin omaansa.[2] Victor on myös sopinut välinsä Pattyn kanssa tämän haamun kanssa käymissä keskusteluissaan. Tulevaisuuden Chris Halliwell kertoi olevansa Victorin kanssa läheinen Piper kuoleman vuoksi; Lumottujen ja Chris muutettua tulevaisuutta ei tiedetä onko yhä näin.

Bowen, P.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

P. Bowen on Prue Halliwellin menneisyyden minä ja Lumottujen sukulainen.

Syntymäaika – kesäkuu 1895, Kuolinpäivä – toukokuu 1972, Ihmissuhteet – Serkut – P. Baxter ja P. Russell, Siviilisääty – Naimaton.

Voimat – Jäähengitys (Cryokinesia)

Gregory Bowenin tytär, joka oli Warrenin noidan, Lola Mackin poika ja Warrenin noitasuvun hyvä noita.

1920-luvun aikana, Bowen asui kahden serkkunsa kanssa perheen kartanossa, jonka Baxter oli muuttanut kieltolain aikaiseksi salakapakaksi ja jossa Bowen työskenteli valokuvaajana.

Brody, Kyle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homeland Securityn liittovaltion agentti Kyle Brody (Kerr Smith nuori Kyle, Ricky Kurtz)

Kyle Brodysta tuli Paige Matthewsin kiinnostuksen kohde sarjan seitsemännellä kaudella.

Salaperäinen liittovaltion agentti, joka tietää yliluonnollisesta maailmasta; Brody astuu sarjaan turhautuneen komisario Sheridan alkaa soitella apua Halliwellien mysteerin selvittämiseen. Brodyn kuollessa, tämä palaa maanpinnalle Valontuojana.

Crone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crone (Grace Zabriskie): Piper karkottaa Cronen viidennellä kaudella tämän yrittäessä kaapata Wyatt-vauvan. Ennen tätä Crone kuitenkin juonii Kazi-kuninkaan kanssa vauvan kaappauksen käyttämällä Apinatoteemia viemään Lumotuilta näön, kuulon ja puheen.

Callawayn perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot esiintyvät kuudennen kauden jaksossa "Sukuviha"

Burt Callaway (Carl Anthony Nespoli)

Callawayn isoäiti (Christine Healy)

James Callaway (James Sutorius)

Olivia Callaway (Rachelle Lefevre):

Richard Montanan kuollut morsian, joka ilmestyy jaksossa haamuna aiheuttaen riitaa Callawayn ja Montanan perheen välille.

Candor, Neuvoston jäsen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoni Candor tai Neuvoston jäsen Candor (Leland Crooke) on uudelleen järjestäytyneen Demonisen neuvoston tai "Toisen neuvoston" jäsen, jotka juonivat Lumottuja vastaan sarjan kahdeksannella kaudella. Joutuu Christy Jenkinsin karkottamaksi ja tuhoutuu henkenä taikaliemen avulla.

Demonilapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonilapset ovat yläluokan demonien jälkeläisiä. Lapset näyttävät normaaleilta, mutta ovat oikeasti puhdasverisiä demoneja. He voivat olla erittäin vaarallisia kasvaessaan täysiin voimiinsa. Vain Jäätelömiehen ohjaama Ei mikään voi tuhota lapset, sen soittaessa paholaisen sointua, jota lapset eivät voi vastustaa.


Keräilijä-Gammill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keräilijä-Gammill (Robert Englund)
Tunnetaan myös nimellä Keräilijä. Gammill on demoni, joka omistaa pienen, metallisen sauvan, jonka:
  • sininen valonsäde kutistaa
  • punainen valonsäde palauttaa
Gammill pitää hallussaan myös niin paljon taikavoimia, että pystyy luomaan golemeita – taikavoimin luotuja elämänmuotoja –savesta. Gammill joutui kirotuksi 1970-luvulla ja näyttää nykyisin yhtä rumalta kuin mitä hän on sisältä, jonka vuoksi hän joutui luomaan golemin entisestä ulkonäöstään, voidakseen houkutella naisuhreja taloonsa. Kiinnisaatuaan uhrit, Gammill kutistaa heidät, peittää saveen ja paistaa heidät uunissa pieniksi hahmoiksi kokoelmaansa. Jouduttuaan ensin itsekin Gammillin uhreiksi, Lumotut karkottivat tämän.

Kostaja Emma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma (Heather Dawn)
Kostaja Emman (Emma tai Athame-Emma) sukunimeä ei ole mainittu jakson käsikirjoituksessa, joten hahmo on nimetty roolinsa mukaan, jossa hahmo lähti metsästämään miehensä tappanutta demonia "käyttäen huolimattomasti menetettyä athamea (taikatikaria), joka kuului kyseiselle demonille".

Juonen käänteessä, Emman sulhasen tappajaksi paljastui Belthazor, jonka saadessaan tietää Cole on surullinen ettei edes muista miltä mies näytti, mutta tunnustaa athameen kuuluneen hänelle. Lopulta Emma karkottaa Colen demonisen puolen käyttämällä Phoeben aikaisemmin valmistamaa taikalientä.

Lumottujen kantaisät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumottujen kantaisät sekä perheen jäsenet ovat: Priscilla Baxter, Victor Bennett, Pearl Rusell, Phoebe Bowen, Allen "Jack" Halliwell, Patricia Halliwell, Charlotte (kolmannen kauden jaksossa Pyhäinpäivä), Melinda Warren, ja Paigelle Samuel Wilder

Halliwellien kantaisällinen tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halliwellien perhe on Warrenin suvun noitien jälkeläisiä, jonka aloitti Melinda Warren, 1800-luvulla eläneen Charlotte Warrenin tytär. Yksi tekijä joka aiheutti Lumottujen ja muiden suvun noitien vahvuuden on heidän siteensä perheenä.
Lumottujen esiäiti on myös Beatrice Warren, jota kuvailtiin jaksossa Pelastakaa sotamies Wyatt seuraavasti:

»karski, mutta voimakas nainen, joka on täynnä viisautta ja kunnioitusta ja joka kohtasi demoni zorladin 1900-luvun puolivälissä. Koska tämä saattoi pysäyttää vihollisensa kannoillee, Beatrice ei kuitenkaan pystynyt taistelemaan Zorlafin mahtia vastaan vaan päätyi menettämään toisen jalkansa.»

Brianna Warren on toinen Lumottujen esiäiti, jonka Varjojen kirja kertoo pystyneen telekineettisesti liikuttamaan miekkaa (Sodan Jumalalle Gabrielille kuulunutta) "tuhansia maileja", voimannäytettä jota Prue arveli ettei kykenisi suorittamaan.
Jaksossa Tyhjyys, Lumotut kutsuvat avukseen kantaisiään Kaiken pahan lähdettä vastaan. Loitsu sisältää luettelon Warrenin suvun matriarkkoja; Prudence, Patricia, Penelope, Melinda, Astrid, Helena, Laura ja Grace.
Patrcia Halliwell mainitsi kerran, että Phoebe nimettiin tämän lempitädin mukaan joten on mahdollista ettei Penelope Halliwell o.s. Johnson (mummo) ollut Gordon Johnsonin ja P. Baxterin ainut tytär. On myös mahdollista, että kyseinen täti oli yksi Pattyn serkuista .
Kuudennen kauden jaksossa Rakkauden kesä, Allen Halliwell erehtyy luulemaan Paige siskokseen Janiseksi, jolloin Janice Halliwell on Pattyn biologinen täti ja Lumottujen isotäti.
Sarjan ensimmäisessä jaksossa Kolmen voima, Piper toteaa Phoebella, että heillä on "täti, joka on maaninen; serkku, joka on juoppo ja isä, joka on näkymätön." Koska Pattylle ei oletettavasti ole lainkaan sisaruksia on todennälöistä, että kyseiset täti ja serkku tulevat heidän isänsä, Vicotr Bennettin puolelta.
Neljännen kauden jaksossa Koolla on väliä, Piper mainitsee Leolle "isotädistään, Sylviasta", joka kerää ötökäitä, koska niiden kanssa on helpompi kommunikoida kuin ihmisten. Ei tiedetä onko Sylvia Halliwellien vai Bennettien suvun puolelta.
Neljännen kauden jaksossa Uusi alku, Paige puhuu puhelimessa sedälleen davelle ja kysyy tätinsä Julien vointia. Vaikkei kyseessä olekaan biologiset perheen jäsenet, he ovat kuitenkin osa Paigen perhettä adoptiovanhempiensa Matthewsien kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Malline:Cite episode
  2. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä Charmed Again ei löytynyt