Luettelo Pohjois-Amerikan aavikoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Pohjois-Amerikan aavikoista. Suurin osa Pohjois-Amerikan mantereen aavikoista sijaitsee maanosan länsilaidalla Kalliovuorten ja Sierra Madre Orientalin välissä.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa on kolme suurta kuumaa ja kuivaa aavikkoa Pohjois-Amerikassa, kaikki sijaitsevat Lounais-Yhdysvalloissa ja Pohjois-Meksikossa.[1]

Chihuahuan aavikko on suurin kuuma aavikko Pohjois-Amerikassa, joka sijaitsee Lounais-Yhdysvalloissa ja Pohjois-Meksikossa. Sen kokonaispinta-ala on 360 000 neliökilometriä.

Sonoran aavikko on aavikko, joka sijaitsee Lounais-Yhdysvalloissa ja Luoteis-Meksikossa. Se on toiseksi suurin kuuma aavikko Pohjois-Amerikassa. Sen kokonaispinta-ala on 310 000 neliökilometriä.

Mojaven aavikko on kuumin aavikko Pohjois-Amerikassa, joka sijaitsee pääasiassa Kaakkois-Kaliforniassa. Sen kokonaispinta-ala on 57 000 neliökilometriä.

Suurin kylmä aavikko on Great Basinin aavikko.

Koko lista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Kylmät aavikot
1. Thompson-Okanagan Plateau 2. Columbia Basin 3. Northern Basin Range 4. Wyoming Basin 5. Great Basinin aavikko 6. Coloradon laakio 7. Arizona/New Mexico Plateau 8. Snake River Plain
  Kuumat aavikot
9. Mojaven aavikko 10. Sonoran aavikko 11. Baja Californian aavikko 12. Chihuahuan aavikko

Lista pohjoisesta etelään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Desert Biome University of California Museum of Paleontology. Viitattu 26.10.2018 (englanniksi).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]