Luettelo Meryl Streepin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luettelo Meryl Streepin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista
Streep san sebastian 2008 2.jpg
Palkinnot ja ehdokkuudet
Palkinto Voitto Ehdokkuus
Oscar
3 21
Golden Globe
8 30
Bafta
2 15
SAG
2 17
Emmy
2 3
Grammy
0 5
Tony
0 1
Voitot ja ehdokkuudet yhteensä
Yhteensä 17 71
Alaviitteet

Tämä on luettelo yhdysvaltalaisen näyttelijä Meryl Streepin palkinnoista ja ehdokkuuksista.

Elokuva- ja televisiopalkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oscar-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Lähde:[1])

Vuosi Elokuva Kategoria Tulos
1978 Kauriinmetsästäjä Paras naissivuosa Ehdokkuus
1979 Kramer vastaan Kramer Voitto
1981 Ranskalaisen luutnantin nainen Paras naispääosa Ehdokkuus
1982 Sofien valinta Voitto
1983 Tapaus Silkwood Ehdokkuus
1985 Minun Afrikkani Ehdokkuus
1987 Karhiainen Ehdokkuus
1988 Huuto pimeydestä Ehdokkuus
1990 Terveisiä unelmien reunalta Ehdokkuus
1995 Hiljaiset sillat Ehdokkuus
1998 Se mikä on totta Ehdokkuus
1999 Sydämen soinnut Ehdokkuus
2002 Adaptation. Minun versioni Paras naissivuosa Ehdokkuus
2006 Paholainen pukeutuu Pradaan Paras naispääosa Ehdokkuus
2008 Doubt – Epäilys Ehdokkuus
2009 Julie & Julia Ehdokkuus
2011 Rautarouva Voitto
2013 Perhe – August: Osage County Ehdokkuus
2014 Into the Woods Paras naissivuosa Ehdokkuus
2016 Florence Paras naispääosa Ehdokkuus
2017 The Post Ehdokkuus

Bafta-palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Lähde:[2])

Vuosi Elokuva Kategoria Tulos
1979 Kauriinmetsästäjä Paras naispääosa Ehdokkuus
Manhattan Paras naissivuosa Ehdokkuus
1980 Kramer vastaan Kramer Paras naispääosa Ehdokkuus
1981 Ranskalaisen luutnantin nainen Voitto
1983 Sofien valinta Ehdokkuus
1984 Tapaus Silkwood Ehdokkuus
1986 Minun Afrikkani Ehdokkuus
2002 Tunnit Ehdokkuus
Adaptation. Minun versioni Paras naissivuosa Ehdokkuus
2004 Mantsurian kandidaatti Ehdokkuus
2006 Paholainen pukeutuu Pradaan Paras naispääosa Ehdokkuus
2008 Doubt – Epäilys Ehdokkuus
2009 Julie & Julia Ehdokkuus
2011 Rautarouva Voitto
2016 Florence Ehdokkuus

Golden Globe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Lähde:[3])

Vuosi Elokuva Kategoria Tulos
1978 Kauriinmetsästäjä Paras naissivuosa Ehdokkuus
1979 Kramer vastaan Kramer Voitto
1981 Ranskalaisen luutnantin nainen Paras naispääosa draamaelokuvassa Voitto
1982 Sofien valinta Voitto
1983 Tapaus Silkwood Ehdokkuus
1985 Minun Afrikkani Ehdokkuus
1988 Huuto pimeydestä Ehdokkuus
1989 Naispaholainen Paras naispääosa musikaali- tai komediaelokuvassa Ehdokkuus
1990 Terveisiä unelmien reunalta Ehdokkuus
1992 Matkalla taivaaseen Ehdokkuus
1994 Villi joki Paras naispääosa draamaelokuvassa Ehdokkuus
1995 Hiljaiset sillat Ehdokkuus
1996 Marvinin tyttäret Ehdokkuus
1997 Kamppailu elämästä Paras naispääosa minisarjassa tai televisioelokuvassa Ehdokkuus
1998 Se mikä on totta Paras naispääosa draamaelokuvassa Ehdokkuus
1999 Sydämen soinnut Ehdokkuus
2002 Tunnit Ehdokkuus
Adaptation. Minun versioni Paras naissivuosa Voitto
2003 Angels in America Paras naispääosa minisarjassa tai televisioelokuvassa Voitto
2004 Mantsurian kandidaatti Paras naissivuosa Ehdokkuus
2006 Paholainen pukeutuu Pradaan Paras naispääosa musikaali- tai komediaelokuvassa Voitto
2008 Doubt – Epäilys Paras naispääosa draamaelokuvassa Ehdokkuus
Mamma Mia! Paras naispääosa musikaali- tai komediaelokuvassa Ehdokkuus
2009 Pientä säätöä Ehdokkuus
Julie & Julia Voitto
2011 Rautarouva Paras naispääosa draamaelokuvassa Voitto
2012 Lemmenlomalla Paras naispääosa musikaali- tai komediaelokuvassa Ehdokkuus
2013 Perhe – August: Osage County Ehdokkuus
2014 Into the Woods Paras naissivuosa Ehdokkuus
2016 Florence Paras naispääosa musikaali- tai komediaelokuvassa Ehdokkuus
elämäntyöpalkinto Cecil B. DeMille -palkinto Voitto
2017 The Post Paras naispääosa draamaelokuvassa Ehdokkuus

Screen Actors Guild Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Kategoria Tulos
1994 Villi joki Paras naispääosa Ehdokkuus
1995 Hiljaiset sillat Ehdokkuus
1996 Marvinin tyttäret Paras näyttelijäkokoonpano Ehdokkuus
1998 Se mikä on totta Paras naispääosa Ehdokkuus
1999 Sydämen soinnut Ehdokkuus
2002 Tunnit Paras näyttelijäkokoonpano Ehdokkuus
Adaptation. Minun versioni Ehdokkuus
2003 Angels in America Paras naisnäyttelijä televisioelokuvassa tai minisarjassa Voitto
2006 Paholainen pukeutuu Pradaan Paras naispääosa Ehdokkuus
2008 Doubt – Epäilys Voitto
Paras näyttelijäkokoonpano Ehdokkuus
2009 Julie & Julia Paras naispääosa Ehdokkuus
2011 Rautarouva Ehdokkuus
2013 Perhe – August: Osage County Ehdokkuus
Paras näyttelijäkokoonpano Ehdokkuus
2014 Into the Woods Paras naissivuosa Ehdokkuus
2016 Florence Paras naispääosa Ehdokkuus

Primetime Emmy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Lähde:[4])

Vuosi Elokuva Kategoria Tulos
1978 Polttouhrit Paras naispääosa minisarjassa tai televisioelokuvassa Voitto
1997 Kamppailu elämästä Ehdokkuus
2004 Angels in America Voitto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meryl Streep: those 18 Oscar nominations in full The Telegraph. Viitattu 5.6.2014. (englanniksi)
  2. Searchable Awards Database: Meryl Streep British Academy of Film and Television Arts. Viitattu 5.6.2014. (englanniksi)
  3. Meryl Streep Hollywood Foreign Press Association. Viitattu 5.6.2014. (englanniksi)
  4. Meryl Streep Emmys.com. Viitattu 5.6.2014. (englanniksi)