Luettelo Helvetinjärven kansallispuiston järvistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Helvetinjärven kansallispuiston järvistä. Helvetinjärven kansallispuisto on noin 13 kilometriä pitkä ja 8,7 kilometriä leveä. Sen sisälle on jäänyt suojelematon alue, joka on 5,8 kilometriä pitkä ja 3,1 kilometriä leveä. Suojellulla alueella on lukuisia järviä, joiden rannoista kaikki tai osa kuuluvat puistoon, ja joitakin järviä, joiden koko vesialue, tai osa vesialueesta, sisältyy puiston alueisiin. Keskellä olevalla alueella sijaitsee ainakin Perälammi, Kylkilammi, Pahalammi, Rujonlammi, Pikku Ruokejärvi ja Myllyjärvi. Suojelussa, joko osittain tai kokonaan, on seuraavia järviä tai lampia [1][2]:

luoteispuoli pohjoispuoli itäpuoli eteläpuoli länsipuoli

Alueen länsi- ja keskiosan järvet laskevat Karjulanjoen valuma-alueella Kurussa Näsijärven Vankaveteen, pohjoisosat Pirttijärven valuma-alueella Vaskiveden Mertujärveen, itäosat Visuselän Myllyperään ja kaakkoisosan järvet Paarlammin valuma-alueella Rämingissä Paloveden Jäminginselkään.[1][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Iso Helvetinjärvi, Ruovesi (sijainti maastokartalla) Karttapaikka. Helsinki: Maanmittauslaitos. Viitattu 12.4.2019.
  2. Metsähallitus: Helvetinjärven kansallispuisto, retkikartta.fi, viitattu 17.4.2019
  3. Näsijärvi (osa 2) (35.312.1.001) Järvi-meriwiki. Suomen ympäristökeskus. Viitattu 29.5.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]