Lucky Luke sotapolulla

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lucky Luke Sotapolulla
La Ballade Des Dalton
Ohjaaja Henri Gruel, Morris, Pierre Watrin ja René Goscinny
Käsikirjoittaja Morris, Rene Goscinny ja Pierre Tchernia
Perustuu Morrisin Ja Goscinnyn Lucky Luke -sarjakuviin
Säveltäjä Claude Bolling
Valmistustiedot
Valmistusmaa Ranska
Tuotantoyhtiö Studio Idéfix
Ensi-ilta 1978
Kesto 82 minuuttia
Edeltäjä Lucky Luke – Daisy Town
Seuraaja Lucky Luke – Daltonin veljekset pakomatkalla
Aiheesta muualla
IMDb

Lucky Luke sotapolulla on vuonna 1978 julkaistu Morrisin ja Rene Goscinnyn Lucky Luke -sarjakuviin perustuva animaatioelokuva. Elokuva on tunnettu eri medioissa myös nimillä Balladi Daltoneista ja Daltonien Taru. Elokuvan ranskankielisessä ääniraidassa Goscinny toimii itse Lucky Luken hevosen, Jolly Jumperin äänenä. Elokuva valmistui vuosi Goscinnyn kuoleman jälkeen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daltonin veljekset perivät hirtetyltä sedältään Henry Daltonilta suuren omaisuuden. Omaisuus luovutetaan veljeksille vain sillä ehdolla, että he surmaavat tuomarin ja valamiehistön, joka tuomitsi heidän setänsä. Daltonit pakenevat vankilasta ja alkavat suorittaa tehtävää. Testamentissa Lucky Luke on määrätty valvomaan toimenpidettä ja hän liittyy Daltonien seuraan teeskennellen olevansa mukana juonessa. Lucky Luke auttaa lavastamaan jokaisen uhrin kuoleman, jolloin Daltonit luulevat heidän kuolleen, vaikka todellisuudessa ketään ei tapeta. Lopussa totuus paljastuu Daltoneille. Rantanplan seuraa koko juonen ajan Daltoneita, koska uskoo heidän varastaneen vankilan.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Select Video julkaisi elokuvan suomeksi tekstitettynä VHS-kasettina. Elokuvaa ei toistaiselksi ole julkaistu Suomessa DVD-versiona. Elokuvasta tehtiin myös kirja- ja sarjakuvaversiot. Kirja on tunnettu nimellä Daltonien Taru ja sarjakuva nimellä Balladi Daltoneista.