Lothar Zagrosek

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lothar Zagrosek

Lothar Zagrosek (s. 13. marraskuuta 1942 Otting Saksa) on saksalainen kapellimestari. Hän opiskeli orkesterinjohtoa 1962–1967 Hans Swarowskyn, István Kertészin, Bruno Madernan ja Herbert von Karajanin oppilaana.

Vuosina 1990–1992 Zagrosek johti säännöllisesti Leipzigin oopperassa ja 1997–2006 hän oli Stuttgartissa Württembergin oopperan ylikapellimestari. Vuodesta 2006 hän on toiminut Berliinin Konzerthausorchesterin ylikapellimestarina. Zagrosek on uransa aikana ollut myös Itävallan radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina, BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijana sekä Pariisin oopperan musiikillisena johtajana. Hän on vieraillut johtamassa myös Lontoon Covent Gardenissa, Berliinin saksalaisessa oopperassa ja Glyndebournen festivaalilla.

Zagrosek on johtanut monia tunnettuja sinfoniaorkestereita muun muassa Berliinin, Lontoon ja Münchenin filharmonikkoja, Leipzigin Gewandhaus-orkesteria ja Tokion NHK-orkesteria. Hän on vieraillut usein myös Berliinin, Salzburgin ja Wienin musiikkijuhlilla sekä Lontoon Proms-festivaalilla. Suomessa Zagrosek johti Radion sinfoniaorkesteria joulukuussa 2007.

Zagrosek on levyttänyt paljon Decca-yhtiön Entartete Musik -sarjassa. Hänen levytyksiään ovat

Lisäksi Zagrosek on levyttänyt paljon muuta nykymusiikkia, kuten Michael Torken teoksia, Paul Hindemithin kaikki kuoro- ja orkesteriteokset, Olivier Messiaenin Pyhä Fransiskus Assisilaisen ja Gottfried von Einemin Dantons Tod -teoksen.