Lomamatkat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Primera Holidays Oy/ Lomamatkat & Matkavekka
Kotipaikka Helsinki
Toiminta-alue Suomi
Toimiala Matkailu
Tuotteet Valmismatkat
Omistaja Primera Travel Group

Lomamatkat oli suomalainen valmismatkoja myyvä matkatoimisto. Alun perin Suomen Kommunistisen Puolueen omistamatarkistettava. yhtiö kuului vuodesta 2016 samaan matkakonserniin kuin Matka-Vekka. Yhtiön omistaa islantilainen Primera Travel Group -yhtiö. Toukokuussa 2016 Primera ilmoitti luopuvansa Lomamatkat-tavaramerkistä ja toimivansa jatkossa pelkästään brändillä Matkavekka[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1990-luvun alkuun asti Lomamatkat Oy:n omisti Suomen Kommunistinen Puolue Variant-yrityksen kautta. Kesäkuussa 1992 Lomamatkat meni konkurssiin.[2] Vuonna 2000 espanjalainen Finspan osti 70 prosenttia Lomamatkojen osakkeista.[3] Vuonna 2002 Matka-Vekka osti Lomamatkat Finspanilta ja yksityisiltä omistajilta.[4] Primera Holidays Oy syntyi tammikuussa 2016, kun Matkatoimisto Oy Matka-Vekka ja matkanjärjestäjä Lomamatkat yhdistyivät. Matkavekka ja Lomamatkat jatkoivat Primera Holidays Oy:n tuotemerkkeinä ja erillisinä verkkokauppoina kesään 2017 asti, jolloin Lomamatkat-tuotemerkistä luovuttiin.

Primera Travel Groupin aikana Lomamatkojen nimellä myydyt valmismatkat lennettiin pääasiassa Primera Airilla, yhtiön omalla charter-lentoyhtiöllä. Toisinaan käytettiin myös Finnairia, Onur Airia ja Jet Timeä. Lentäjät ja muu miehistö olivat osittain suomalaisia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]