Lillo Brancato

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lillo Brancato Jr. (s. 30. elokuuta 1976) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Brancato syntyi Bogotássa, Kolumbiassa. Hänet adoptoitiin hänen ollessaan neljän kuukauden ikäinen, ja hän kasvoi Yonkersissa, New Yorkissa. Hänen huoltajansa olivat italialaisia. Hänellä on ollut tunnetut roolit muiden muassa elokuvissa Jäähyväiset kummisedälle (1993), Päätään pidempi (1994) ja Purppuravyöhyke (1995).

Brancato on esiintynyt myös Sopranoissa. Hänet pidätettiin 10. kesäkuuta 2005, kun Yonkersin poliisi oli löytänyt hänen hallustaan heroiinia.

Murhaepäily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brancato pidätettiin jälleen Bronxissa 10. joulukuuta 2005. Hän ja hänen 48-vuotias rikostoverinsa Steven Armento olivat ampuneet murtoyrityksen yhteydessä poliisi Daniel Enchauteguita (virantoimituksen ulkopuolella), joka joutui sairaalaan ja menehtyi vammoihinsa. Armentoa syytettiin ensimmäisen ja Brancatoa toisen asteen murhasta. Armento on näyttelijän tyttöystävän isä.

Brancato esitti julkisesti pahoittelunsa Enchauteguin omaisille, mutta anteeksipyyntö aiheutti suuttumusta, ja uhrin sisko nimitti näyttelijän katumusta "Oscar-palkinnon arvoiseksi". Brancato on ilmoittanut New York Magazinen haastattelussa, että hänen elämäntarinassaan olisi ainesta elokuvaksi.

Armento tuomittiin marraskuussa 2008 elinkautiseen vankeuteen ilman ehdonalaisen mahdollisuutta. Oikeus hylkäsi Brancatoa vastaan nostetun murhasyytteen joulukuussa 2008. Hänet todettiin kuitenkin syylliseksi murron yritykseen, josta hänelle langetettiin 10 vuotta vankeutta 9. tammikuuta 2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]