Liana Kolodinskaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liana Zeigo
Liana Kolodinskaja vuonna 2011
Liana Kolodinskaja vuonna 2011
Henkilötiedot
Syntynyt12. marraskuuta 1985 (ikä 37)
Võru
Ammatti muusikko, laulaja, radiojuontaja, opettaja
Muusikko
Laulukielet viro
Tyylilajit punk, pop rock, uusi aalto, rock
Soittimet kitara
Yhtyeet Paha Polly, Maria Stuart

Liana Zeigo (os. Kolodinskaja) (s. 12. marraskuuta 1985, Võru) on virolainen laulaja, joka on tunnettu yhtyeistä Paha Polly ja Maria Stuart. Lisäksi hänet tunnetaan virolaiseen musiikkiin keskittyneen radiokanava Raadio Elmarin juontajana, jossa tehtävässä hän aloitti 2013.

Koulutukseltaan Kolodinskaja on viron kielen ja kirjallisuuden opettaja. Vuosina 2007–2010 hän toimi Järvamaalla Imaveren peruskoulussa viron kielen opettajana.[1] Opettajantoimen ohella hän on johtanut runo- ja näytelmäpiirejä sekä antanut kitaratunteja.[2]

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liana Kolodinskaja kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2004 Lähteen yhteislukion mediapainotteiselta yleisluokalta ja aloitti saman vuoden syksyllä viron kielen ja suomalais-ugrilaisen kielitieteen opinnot Tarton yliopiston filosofisessa tiedekunnassa. Opintojen ohessa hän toimi Tartossa paikallistelevisio Alo TV:n uutistoimittajana ja kuuluttajana.

Valmistuttuaan yliopistosta vuonna 2007 Kolodinskaja lähti äidinkielen opettajaksi Järvamaalle. Vuonna 2009 hän lopetti Tarton yliopiston pedagogiikan erikoistumisopinnot saaden näin opettajan pätevyyden.[3].

Yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liana Kolodinskaja tuli tunnetuksi vuonna 2005 Paha Pollyn laulajana. Yhtye teki läpimurtonsa Statoil-yhtiön valtakunnallisissa televisiomainoksissa taustamusiikkina pyörineen "Naerame"-kappaleen myötä.

Paha Polly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paha Polly perustettiin Võrussa vuonna 2005 cover-yhtyeeksi.[4] Yhtyeen perustajat Alari Uibo ja Harry Ruotsi kutsuivat Liana Kolodinskaja laulajaksi. Varsin pian Kolodinskajasta tuli Paha Pollyn pääasiallinen kappaleiden sanoittaja ja tekijä. Yhtyeen Virossa suosiota saaneet kappaleet "Ma olen Tartu", "Külm detsember", "Naerame", "Tule ja leia", "Mu valgus", "Tulnukas" ja monet muut ovat alun perin Kolodinskajan kynästä lähteneitä runoja ja sanoituksia.

Maria Stuart[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pahan Pollyn lopettaessa toimintansa elokuussa 2013 syntyi uusi yhtye nimeltä Maria Stuart, jonka laulaja-lauluntekijäksi tuli Liana Kolodinskaja. Kaikki yhtyeen tähän mennessä julkaisemat kappaleet ovat Kolodinskajan sanoittamia. "Luuraja", "Emotsioonid", "Peegelpildis" ja "Ookeansinine" ovat olleet kaikki Eesti Top 7-listalla sekä muilla Viron musiikkilistoilla. Yhtyeeseen kuuluvat Kolodinskajan lisäksi Meelis Tisler, Margus Sekk, Hanna-Roosi Karro ja Martins Briedis.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]