Lentokoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Englantilaisen Oxford Aviation Academy -lentokoulun koneita Oxfordin lentoasemalla.

Lentokoulu on koulu, jossa lento-oppilaalle opetetaan lentokoneella lentämistä sekä muita lentämiseen olennaisesti liittyviä taitoja, kuten sääoppia. Opetus muodostuu tietystä määrästä lento-tunteja sekä teoriaopetusta. Autokoulun tapaan lentokoulutuksen loppupuolella oppilas todistaa teoriaosaamisen teoriakokeella ja lentotaidon tarkastuslennolla.

Opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokoululle ilmailuviranomainen asettaa vaatimuksia teoriaopettajien, lennonopettajien ja opetusmateriaalin suhteen. Lentokoulun johtajalle ja päälennonopettajalle asetaan erityisiä vaatimuksia, he ovat vastuussa koulutuksen tasosta ja lentokoulutuksen turvallisuudesta.

Lentokoulun käynyt henkilö saa lentolupakirjan, joka oikeuttaa tietyntyyppisillä lentokoneilla ja -aluksilla lentämiseen.

Lentokoulutoiminta Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen suurin lentokoulu on Porissa toimiva Suomen Ilmailuopisto, joka kouluttaa pääasiassa Finnairin lentäjiä, mutta myös muut lentoyhtiöt palkkaavat lentäjiään kyseisestä koulusta. Myös valtio-omisteinen Patria kouluttaa lentäjiä. Liikennelentäjäksi voi kouluttautua myös kotimaisissa pienyhtiöissä, kuten BF-Lento, Salpauslento ja Aeropole. Koulutusta yksityislentäjän lupakirjaa varten antavat edellä mainittujen lisäksi myös Blue Skies, Airspark, Constella Aviation, Lentokoulu V Fly, sekä useat lentokerhot.

Lentokoulutusta voi saada myös asevelvollisuusaikana Puolustusvoimissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailman ensimmäisen lentokoulun perusti taitolentäjä Earl S. Daugherty vuonna 1919 Long Beachin lentoasemalle.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ilmailuun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.