Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe vuonna 2012.

Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe (s. 26. maaliskuuta 1982 Sandton, Etelä-Afrikka) on Albanian kruununprinssi Leka Zogun ja tämän australialaisen vaimon Susan Cullen-Wardin ainoa lapsi. Hänen isoisänsä oli Albanian viimeinen kuningas Zogu I. Isänsä kuoltua marraskuussa 2011 Leka Zogu nuoremmasta tuli entisen kuningassuvun päämies.lähde?

Lekan ensimmäinen nimi on hänen isänsä mukaan, mutta nimi Anwar tulee Egyptin entisen presidentin Anwar Sadatin mukaan, nimi Reza tulee Persian entisen shaahin Mohammad Reza Pahlavin mukaan ja nimi Baudouin tulee Belgian entisen kuninkaan Baudouin I:n mukaan. Msiziwe on zulu-nimi.lähde?

Leka Zog nuorempi syntyi Sandtonissa Etelä-Afrikassa. Sairaalan yksityinen vuodeosasto, jossa hän syntyi, muutettiin virallisesti Albanian maaperäksi 24 tunniksi, koska Leka Zogu nuoremman piti syntyä Albanian maaperällä.[1] Leka asuu yksityisessä talossa Tiranassa, mutta hän on vaatinut, että Albanian hallitus luovuttaa kuninkaallisen palatsin hänen käyttöönsä. Leka Zog puhuu sujuvasti albaniaa, ranskaa, englantia, zulua ja italiaa.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leka on toiminut Albanian ulkoministeriön neuvonantajana 2006–2009 ja sisäministerin neuvonantajana 2009–2012.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prince Leka Albanian Royal Court. Arkistoitu 21.3.2016. Viitattu 20.3.2016. (englanniksi)
  2. Prince Leka II Zogu – Political Advisor Albanian President. Viitattu 20.3.2016.