Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe (s. 26. maaliskuuta 1982, Sandton, Etelä-Afrikka) on Albanian kruununprinssi Leka Zogunin ja tämän australialaisen vaimon Susan Cullen-Wardin ainoa lapsi. Hänen isoisänsä oli Zogu I, Albanian viimeinen kuningas. Isänsä kuoltua marraskuussa 2011 Leka Zogu nuoremmasta tuli entisen kuningassuvun päämies.

Lekan etunimi on hänen isänsä mukaan, mutta nimi Anwar tulee Egyptin entisen presidentin Anwar Sadatin mukaan, nimi Reza tulee Persian entisen shaahin Mohammad Reza Pahlavin mukaan ja nimi Baudouin tulee Belgian entisen kuninkaan Baudouin I:n mukaan. Msiziwe on zulu-nimi.

Leka Zogu nuorempi syntyi Sandtonissa Etelä-Afrikasssa. Sairaalan yksityinenvuodeosasto jossa hän syntyi muutettiin virallisesti Albanian maaperäksi yhdeksi tunniksi koska Leka Zogu nuoremman piti syntyä Albanian maaperällä.

Leka asuu yksityisessä talossa Tiranassa, vaikka hän on vaatinut, että Albanian hallitus luovuttaa kuninkaallisen palatsin hänen käyttöönsä. Leka Zog puhu sujuvasti albaniaa, ranskaa, englantia, zulua ja italiaa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.