Lamon Brewster

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lamon Brewster
Henkilötiedot
Koko nimi Lamon Tajuan Brewster
Syntynyt5. kesäkuuta 1973 (ikä 50)
Indianapolis, Indiana
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Nyrkkeilijä
Lempinimi Relentless
Pituus 188 cm[1]
Painoluokka raskassarja
Kätisyys oikeakätinen[1]
Ammattilaistilastot
Ottelut 41
Voitot 35
– tyrmäysvoitot 30
Tappiot 6
Ratkaisemattomat 0

Lamon Tajuan Brewster (s. 5. kesäkuuta 1973 Indianapolis, Indiana) on uransa lopettanut yhdysvaltalainen raskaansarjan nyrkkeilijä. Amatöörinä hän saavutti hopeaa 1995 Pan-Amerikan kisoissa Mar de Platassa ja ammattilaisena hän voitti WBO:n raskaansarjan maailmanmestaruuden.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1995 Brewster saavutti Yhdysvaltain amatöörien raskaansarjan mestaruuden. Samana vuonna Pan-Amerikan kisoissa Mar de Platassa, Argentiinassa, hän saavutti hopeaa. Hän voitti puertoricolaisen Moises Rolonin pisteillä, mutta hävisi loppuottelussa kuubalaiselle Félix Savónille keskeytyksellä toisessa erässä.

Brewster ei päässyt Atlantan olympialaisiin vuonna 1996 maansa edustajaksi hävittyään Yhdysvaltain sisäisissä karsinnoissa Nate Jonesille ja DaVarryl Williamsonille.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brewster siirtyi ammattilaiseksi vuonna 1996 ja oli voittamaton ensimmäiset kolme vuotta, kunnes vuonna 2000 hävisi Cliffort Etiennelle ja Charles Shuffordille vuonna 2000.

10. huhtikuuta 2004 Brewster shokeerasi maailmaa voittamalla Las Vegasissa Volodymyr Klytškon nelieräisessä kamppailussa, missä hän saavutti nimiinsä väliaikaisen WBO-liiton mestaruuden. Klitschko oli dominoinut ottelua aluksi, mutta Brewster selviytyi, ja voitti ottelun.[2] Klitschko sanoi, että hänet oli huumattu ottelun aikana, mutta tästä ei saatu koskaan näyttöä. Seuraavassa ottelussaan hän puolusti titteliään australialaista Kali Meehania vastaan tuomarien hajaäänituomiolla. Seuraavassa ottelussaan toukokuussa 2005 Brewster kohtasi Andrew Golotan. Hän löi Golotan ensimmäisen minuutin aikana kolmasti kanveesiin ja voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä. Brewster puolusti vyötä myös Luan Krasniqia vastaan voittaen yhdeksännessä erässä keskeytyksellä.[3] Kamppailun kahdeksannessa erässä Krasniqi kaatui kanveesiin.[3] Kamppailu Brewsterin ja Krasniqin välillä käytiin Max Schmelingin syntymäpäivänä.[3]

Brewster menetti WBO-mestaruuden 1. huhtikuuta 2006 hävittyään Sjarhei Ljah’ovitšille vauhdikkaassa ottelussa. Ottelun jälkeen Brewster sanoi, että hän ei voinut nähdä oikealla silmällään mitään ensimmäisen erän jälkeen.

Brewster palasi kehään 7. heinäkuuta 2007 IBO- ja IBF-liittojen mestaruusottelussa Klytškoa vastaan Saksan Kölnissä. Brewsterin valmentaja luovutti ottelun kuudennen erän jälkeen.

Brewster palasi runsaan vuoden kestäneeltä ottelutauolta kehään 30. elokuuta 2008. Vastakkaiseen kulmaan käveli Danny Batchelder jonka Brewster tyrmäsi viidennessä erässä.

Brewster jatkoi uraansa vuoden 2009 maaliskuussa. Kielin Ostseehallessa käydyssä ottelussa hän voitti Michael Sprottin kaikin tuomariäänin kahdeksaneräisen kamppailun päätteeksi.

Brewster otteli 29. elokuuta 2009. Saksassa käydyssä kamppailussa hän hävisi nigerialaiselle Gbenga Oloukuninille kaikin tuomariäänin kahdeksaneräisen kamppailun päätteeksi.

Brewster otteli viimeksi 30. tammikuuta 2010 ja kärsi 8. erässä tappion Robert Heleniukselle keskeytyksellä.

Ottelutyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brewsterillä on kohtalaisen kattava iskuvalikoima. Hän lyö niin koukkua, kuin suoraakin voimakkaasti. Hänen vahvuuksiaan ovat vankka leuka, ja luja iskuvoima, mikä näkyi ottelussa Andrew Golotaa vastan. Heikkoutena hänellä on taas vauhdin hiipuminen kesken ottelun: hän pääsee alussa vauhtiin, mutta "hyytyy", kun ottelu etenee pidemmälle.

Kehän ulkopuolella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brewsterillä on kaksi lasta vaimonsa kanssa ja yksi lapsi edellisestä avioliitostaan. Hänen serkkunsa on entinen IBF-liiton mestari Chris Byrd.[4]

Brewster on noin 188 cm pitkä.[1]

Brewster on myös uhonnut olevansa maailman kovaiskuisin nyrkkeilijä.[5]

Brewsterin vasen silmä sokeutui Heleniuksen kanssa käydyn ottelun jälkeen.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjä:
Corrie Sanders (luopui)
WBO liiton raskaansarjan maailmanmestari
2004 – 2006
Seuraaja:
Sjarhei Ljah’ovitš