laSexta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


laSexta
Lähetykset alkoivat 27. maaliskuuta 2006
Omistaja Atresmedia Televisión
Maa  Espanja
Pääkonttori San Sebastián de los Reyes
Kotisivu lasexta.com

laSexta on espanjalainen televisiokanava, joka aloitti lähetyksensä keväällä 2006. Se on Espanjan kuudes valtakunnallinen televisiokanava, josta tulee myös sen nimi.

laSextan ohjelmisto muodostuu sarjoista ja urheilusta. Ulkomaalaistuotannoista kanava esittää muun muassa sarjoja Bones, Kova laki, Kovan onnen kundi, Pako, Shark ja Sopranos.[1] laSextalla on Espanjan jalkapalloliigan esitysoikeudet ja vuosien 2009 - 2013 välillä yksinoikeus autourheilun Formula 1 -kilpailuiden esittämiseen Espanjassa. F1-lähetysten ja jalkapallon lähetysoikeudet ovat myös autonomisten televisioiden liitolla Fortalla. Kanava esitti myös jalkapallon MM-kilpailut 2006 sekä koripallon MM-kilpailut 2006 ja EM-kilpailut 2007.

laSextan omistaa Gestora de Inversiones Audiovisuales La Sexta -osakeyhtiö, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii näyttelijänäkin tunnettu Emilio Aragón.[2]

Espanjaa vuoden 2008 euroviisuihin edustamaan lähtenyt hahmo Rodolfo Chikilicuatre sai alkunsa kanavan myöhäisillan Buenafuente-ohjelmassa.

  1. Series y Programas (Arkistoitu – Internet Archive) laSexta. Luettu 12. marraskuuta 2007.
  2. Equipo Directivo (Arkistoitu – Internet Archive) laSexta. Luettu 12. marraskuuta 2007.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]