Kurt Baier

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kurt E. Baier
Syntynyt 26. tammikuuta 1917
Kuollut 7. marraskuuta 2010 (93 vuotta)
Tutkimusala filosofia, etiikka
Tutkinnot Oxfordin yliopisto, Melbournen yliopisto
Uskonnollinen kanta uskonnoton, humanisti

Kurt Erich Baier (s. 26. tammikuuta 19177. marraskuuta 2010)[1] oli tunnettu moraalifilosofi.

Baier valmistui Oxfordin yliopistosta ja toimi pitkään Pittsburghin yliopiston professorina. Hän opetti myös Melbournen yliopistossa ja Canberran yliopiston collegessa. Hänellä oli tohtorinarvo Oxfordin, Wienin ja Melbournen yliopistoista. Hän toimi myös Amerikan filosofisen yhdistyksen puheenjohtajana. Baierin puoliso oli filosofi Annette Baier.

Baier tunnetaan erityisesti vuonna 1958 ilmestyneestä teoksestaan The Moral Point of View, jossa hän pyrki määrittelemään moraalinormien totuuden. Baierin mukaan normi on tosi, jos se on moraalisesti hyväksyttävissä. Hyväksyttävyydelle Baier esittää kolme ehtoa.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Baier, Kurt: The moral point of view: A rational basis of ethics. Ithaca, New York: Cornell University Press, 1958. (englanniksi)
  • Baier, Kurt & Rescher, Nicholas (editors): Values and the future: The impact of technological change on American values. New York: The Free Press, 1969. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Carpenter, Mackenzie: Obituary: Kurt Baier / One of the founders of Pitt's philosophy department Pittsburgh Post-Gazette. 14.11.2010. Viitattu 10.12.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä filosofiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.