Kuopion Sokos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuopion Sokos -tavaratalo sijaitsee Kuopion torin länsilaidalla.
Kuopion Sokoksen katuosoite on Haapaniemenkatu 24–26.

Kuopion Sokos -tavaratalo sijaitsee Kuopion keskustassa Kuopion torin länsilaidalla. Tavaratalon katuosoite on Haapaniemenkatu 24–26.[1] Kuopion Sokos avattiin vuonna 1966.[2]

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavaratalo on valikoimiltaan täysimittainen ja se kuuluu Suomen suurimpiin Sokos-ketjun tavarataloihin.lähde? Sokoksella on pukeutumisen, kauneuden, vapaa-ajan ja viihteen alojen osastot, parturikampaamo sekä kauneushoitola. Muita palveluja tarjoavat muun muassa Ravintola Rosso, kahvila Coffee House ja Hesburger sekä kellarikerroksen Apteekki, S-market ja Alko.

Sokos tunnettiin Puijonkadun ja tavaratalon takana kulkevan kävelykadun yhdistävästä, avoimesta ja katetusta ”kongistaan”. Sokoksen kongia kritisoitiin muun muassa siitä, että sinne kerääntyi nuorisoa ja tupakoitsijoita. Vuonna 2012 kongi kuitenkin katettiin kauppakäytäväksi, jossa läpikulku on mahdollista aamusta iltaan. Käytävän toisella puolella sijaitsee tavaratalo ja toisella puolella ravintolamaailma ja kodinosasto (entinen Syke).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuopion karttapalvelu (Haku sanoilla Sokos tavaratalo. Aluejaot-kohdasta tehdään valinta Kaupunginosat) Kuopion kaupunki, kuopio.fi. Viitattu 12.8.2016.
  2. Matti Rautiainen ja Susanna Niiranen: Kauppaneuvos Armas Heinvuo (1914–1994), Kuopion Osuusliikkeen toimitusjohtaja. Suomen talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisu (maksullinen). 5.9.2011. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.