Kuningas Sarvipää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hornansarven olemus oli aikoinaan kauhistuttava.

Kuningas Sarvipää (engl. The Horned King) on hahmo Lloyd Alexanderin fantasiakirjasarjassa Prydainin kronikka ja siihen perustuvassa Disney-elokuvassa Hiidenpata. Kuningas Sarvipää on Kolmen kertomus -kirjassa paha mies, joka tottelee pimeyden ruhtinasta Arawnia. Hänet tunnistaa pääkallo-naamiosta, josta lähtee isot sarvet.

Disneyn elokuvasovituksessa hahmon suomenkielisenä nimenä on Hornansarvi, ja hän on kokonaan luurankomainen mies, jolla on vihertävä iho, punertavat silmät ja kaksi sarvea päässään. Hän yrittää löytää mystisen Hiidenpadan, jonka avulla hän voisi herättää kuolleiden armeijan kasvattamaan valtaansa. Hornansarvi asuu linnassa, jonka hän valtasi sen edelliseltä omistajalta. Hornansarvi kuoli, kun Hiidenpata imi tämän elinvoimat itseensä, minkä jälkeen hänen linnansakin tuhoutui. Hiidenpata-elokuvassa hahmon alkuperäisenä äänenä toimii John Hurt ja suomenkielisenä Heikki Sankari.

Hornansarvi on esiintynyt myös Mikin klubi-animaatiosarjassa. Descendants-romaanissa kerrotaan, että Hornansarvi on muiden pahisten tavoin herätetty henkiin ja vangittu Isle of the Lostille. Hornansarvi pitää saarella pientä kauppaa, joka korjaa keittoastioiksi tarkoitettuja taikajuomapatoja.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.