Kulomäen täyttömäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo täyttömäestä Vantaalla. Myös Hyvinkäällä on Kulomäki.
Kulomäen täyttömäki eli Kulokukkula Vantaan Korsossa.

Kulomäen täyttömäki eli Kulokukkula on ylijäämämaasta kasattu laaja ja korkea täyttömäki Vantaan Korson suuralueen Korson kaupunginosan Kulomäessä, Tuusulan kunnanrajan lähellä.[1] Sieltä näkee esimerkiksi Helsingin Vuosaareen.[2] Kulokukkulan huippu kohoaa yli 93 metrin korkeudelle merenpinnasta.[1] Alkuvuonna 2015 uutisoitiin kaupungin aikomuksesta jatkaa täyttömaiden kasaamista mäelle, joilla toimilla täyttömäen korkeimpia huippuja nostettaisiin noin 95- ja 105-metrisiksi.[3]

Täyttömäkeä alettiin rakentaa jo 1980-luvun lopulla ja se ottaa vastaan Tuusulan ja Vantaan seutujen ylijäämämaita. Laskettelurinne on tarkoitus toteuttaa ylijäämämaiden nykyiselle vastaanottopuolelle. Täyttömäeltä on näköalat Vantaalle, Tuusulaan sekä Keravalle. Horisontissa näkyvät myös Helsinki ja Sipoo.

Kulonkukkulan pinta-ala oli jossain vaiheessa 14 hehtaaria ja siinä oli maata viisi miljoonaa kuutiometriä.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b kartta.vantaa.fi (Haku hakusanalla Kulomäen täyttömäki. Karttaa suurennetaessa Kulokukkulan huippu näkyy sijaitsevan 93 metrin korkeuskäyrän sisällä. Valinnat: Aluejaot: Suuralueet ja Kaupunginosat) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 5.5.2016.
  2. Johanna Sjöholm: Korson Ylläkseltä näkee Vuosaareen asti 29.5.2013. Helsingin Sanomat, hs.fi. Viitattu 24.3.2017.
  3. Kaisa Hakkarainen: Vantaan korkein kohta kasvaa entisestään: Kulokukkulan virkistyskäyttö voi lykkääntyä jopa 20 vuodella 15.3.2015. Helsingin Sanomat, hs.fi. Viitattu 29.5.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]