Kristian Alfonso

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristian-Joy Alfonso (s. 5. syyskuuta 1963 Brockton, Massachusetts) on yhdysvaltalainen televisionäyttelijä ja entinen malli. Hänen tunnetuin roolinsa on Hope Williams Brady amerikkalaisessa saippuasarjassa Päivien viemää.

Hän aloitti uransa taitoluistelijana jo nuorena ja voitti kultamitalin junioriolympialaisissa. 13-vuotiaana Alfonso joutui vakavaan kelkkailuonnettomuuteen, joka lopetti hänen luistelu-uransa, ja aloitti sen jälkeen mallintyöt. 15. ikävuoteen mennessä hän oli ollut 30 lehden kannessa, mukaan lukien Vogue ja Harper's Bazaar. Alfonso sai vuonna 1981 roolin televisioelokuvasta The Starmaker. Vuonna 1983 hän aloitti Hope Williamsin roolissa saippuaoopperassa Päivien Viemää (Days of our Lives). Silloin hänen hahmonsa oli rakastunut komeaan Bo Bradyyn (Peter Reckell).

Alfonso lähti Päivien viemää -sarjasta maaliskuussa 1987, saatuaan kahden vuoden sopimuksen saippuaooppera Falcon Crestistä Pilar Ortegan roolissa. Hän teki Päivien viemiin nopean näyttäytymisen Hopen roolissa vuonna 1990; tällöin sarjan juonessa Hope-hahmoa pidettiin kuolleena.

Alfonso palasi takaisin sarjaan toukokuussa 1994 "Ginana", muistinsa menettäneenä Hopena. Juonen edetessä paljastui, että paha Stefano DiMera (Joseph Mascolo) oli aivopessyt Hopen luulemaan itseään prinsessa Gina Von Amburgiksi. Siitä lähtien Alfonso on jatkanut rooliaan sarjassa aina 2000-luvulle saakka.

Päivien viemää -sarjan ohella Alfonso on tehnyt lukuisia vierailevia rooleja 1990-luvun sarjoissa, kuten Ihmemies MacGyver, Full House, Murhasta tuli totta, Melrose Place ja Baywatch. Hän myös näytteli vuonna 1993 elokuvassa Villi pako, jonka pääosassa oli Dolph Lundgren.

Alfonso on ollut naimisissa kaksi kertaa ja hänellä on kaksi poikaa, Gino William (s. 1990) ja Jack (s. 2002). Hänellä on myös Spartan-niminen poikapuoli.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.