Kovu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kovu on fiktiivinen leijona Walt Disneyn elokuvasarjassa Leijonakuningas. Kovu esiintyy Leijonakuninkaan jatko-osassa Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys. Kovu on Ziran poika, jonka Scar valitsi ennen kuolemaansa seuraajakseen. Kovulla on selvästi vanhempi veli Nuka ja sisko Vitani, joka on vain hiukan Kovua vanhempi.Swahilin kielellä Kovu (kuten myös englannin kielessä Scar) tarkoittaa arpea. Elokuvassa Kovu rakastuu Simban tyttäreen Kiaraan. Aluksi Simba ei voi hyväksyä Kovua laumaansa, mutta lopuksi hän suostuu. Kovu kuuluu Ziran ilkeään suunnitelmaan missä hän saisi Simban Kiaran kautta avautumaan hänelle ja sitten kun Kovu ja Simba olisi kahdestaan niin ulkolaiset kävisivät Simban kimppuun. Mutta kun Kovu tutustuu paremmin Kiaraan ja Simbaan ja muihinkin jylhäkallion leijoniin ja saa vielä kuulla minkälainen Scar oli, niin hän siirtyy Simban puolelle.

Kovun "valittuna" olemiseen liittyy ongelma; elokuvassa Scarin mainitaan valinneen Kovun omakätisesti. Zira: "Scar itse valitsi hänet..." Kuitenkin, jos Kovu olisi ollut syntynyt jo Scarin elinaikana, olisi tämä paljon Kiaraa vanhempi. Todennäköisempää onkin, että Scar ennen kuolemaansa kertoi Ziralle haluavansa tämän seuraavasta pennusta kuninkaan, eli näin "valitsi" Kovun.

Elokuvassa korostetaan paljon sitä, ettei Kovu ole Scarin poika; Nuka: "Kovu, Kovu, Kovu... Scar ei ollut edes hänen isänsä, otti vain laumaan." ja Kovu: "Hän ei ollut isäni, mutta hän on osa minua..." Tätä on kuitenkin vaikea uskoa, sillä Kovu on vihreine silmineen sekä tummine turkkeineen ja harjoineen kuin ilmetty Scar. Alun perin hänen pitikin olla Scarin poika, mutta käsikirjoittajat huomasivat, että silloin tämä olisi sukua Kiaralle (isän serkku). Tämän vuoksi tarinaa muutettiin siten, että Scarin isyyttä Kovuun kiistetään jatkuvasti. Kovun ulkonäköä ei kuitenkaan muutettu.

Oikeasti leijonalaumassa Kiaraa ja Kovua läheisemmätkin sukulaiset lisääntyvät keskenään.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.