Kosketus (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kosketus
Touch
Touch Logo Black.svg
Tyyli Draama
Trilleri
Kestoaika 44–49 minuuttia
Luoja(t) Tim Kring
Pääosissa Kiefer Sutherland
David Mazouz
Gugu Mbatha-Raw
Danny Glover
Maria Bello
Saxon Sharbino
Lukas Haas
Saïd Taghmaoui
Alkuperämaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Fox
Suomi MTV3
Esitetty 25. tammikuuta 2012 – 10. toukokuuta 2013
Tuotantokausia 2
Jaksoja 26 (jaksoluettelo)
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Carol Barbee
Suzan Bymel
Peter Chernin
Tim Kring
Francis Lawrence
Katherine Pope
Kiefer Sutherland
Säveltäjä(t) Wendy Melvoin
Lisa Coleman
Tuotantoyhtiö(t) 20th Century Fox Television
Chernin Entertainment
Tailwind Productions
Aiheesta muualla
IMDb

Kosketus (engl. Touch) on yhdysvaltalainen Tim Kringin luoma trilleri- ja draamasarja, jonka pääsosissa nähdään Kiefer Sutherland ja David Mazouz. Sarjan ensi-ilta oli Fox-kanavalla 25. tammikuuta 2012[1]. 8. helmikuuta 2013 alkoi toinen kausi,[2] joka päättyi 10. toukokuuta. Kauden päätösjaksoa edeltävänä päivänä Fox ilmoitti lopettavansa sarjan tähän kauteen.[3]

Sarjaa esitettiin Suomessa MTV3-kanavalla. Ensimmäinen tuotantokausi esitettiin 9. lokakuuta25. joulukuuta 2012. Ensimmäisen kauden bonusjakso sekä toinen tuotantokausi esitettiin MTV3:lla 22. lokakuuta 201321. tammikuuta 2014.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin Bohm (Kiefer Sutherland) on New Yorkissa asuva entinen toimittaja, jonka vaimo kuoli syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa, ja hän kasvattaa yksin 11-vuotiasta numeroihin keskittynyttä mykkää poikaansa, Jakea (David Mazouz). Sosiaalityöntekijä Clea Hopkins (Gugu Mbatha-Raw) alkaa tutkia heidän koti-olojaan, jolloin Martin yrittää parhaansa mukaan saada yhteyttä poikaansa. Martin tapaa professori Arthur Tellerin (Danny Glover), joka kertoo Jaken olevan yksi harvoista, jotka näkevät numeroiden kautta ihmisten ja asioiden väliset yhteydet. Martin alkaa seurata Jaken antamia numeroita, mutta riskeeraa samalla huoltajuutensa.

Suurin osa Jaken numeroista viittaa Amelia-lukujonoon (tunnettu myös "Jumalan lukujonona"), joka sai nimensä Tellerin entisen potilaan, Amelia Robbinsin, mukaan. Tellerin salaperäisen kuoleman jälkeen Martin alkaa selvittää Amelian tapausta ja tapaa Tellerin huonetoverin, Avramin (Bodhi Elfman), joka uskoo Jaken olevan yksi juutalaisessa mytologiassa mainituista 36 oikeamielisestä. Mutta sitten paljastuu, että Aster Corps, Tellerin tutkimusta tukenut ja Jaken hoitokotia rahoittava yhtiö, oli lavastanut Amelian kuoleman ja aikoi nyt viedä Martinilta Jaken huoltajuuden. Lopulta Martin ja Jake pakenevat Los Angelesiin, jossa he tapaavat Amelian äidin, Lucyn (Maria Bello).

Toinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martin, Jake ja Lucy alkavat etsiä Ameliaa (Saxon Sharbino) sekä todisteita Aster Corpsin rikoksista apunaan Trevor Wilcox (Greg Ellis) ja hänen uutisverkostonsa BreakWire. He yrittävät saada apua myös Aster Corpsin entiseltä työntekijältä, Calvin Norburgilta (Lukas Haas), mutta saavatkin tietää tämän itse pitävän Ameliaa hallussaan löytääkseen parannuskeinon aivovaurioituneelle veljelleen (David Hoflin). Aster Corps ehtii kuitenkin kaapata Amelian Calvinilta. Hänet saadaan pelastettua, mutta se maksaa Lucyn hengen.

Samaan aikaan perheensä menettänyt ja "36:een" kuuluva entinen jesuiittapappi Guillermo Ortiz (Saïd Taghmaoui) sarjamurhaa muita kaltaisiaan uskoen sen olevan Jumalan hänelle antama tehtävä. Los Angelesissa Martin ja Jake estävät kahdesti hänen suunnitelmansa. Lopulta Guillermo ajautuu pattitilanteeseen ja tekee itsemurhan.

Toimitusjohtaja Nicole Farington (Frances Fisher) suostuttelee Calvinin takaisin Aster Corpsin palvelukseen. Hän kertoo tälle uniklinikasta, jossa tutkitaan "36:een" kuuluvia ihmisiä aikomuksena selvittää "Jumalan lukujonon" viimeiset numerot, jotta yhtiö voisi ennustaa mm. osake- ja valuuttakurssit, vaalitulokset sekä paljon muuta. Lopulta Faringtonin kätyrit kaappaavat myös Jaken ja Amelian osaksi tutkimusta. Mutta Martin ja Trevor löytävät todisteet yhtiön rikoksista ja pelastavat lapset. Poliisi ja FBI pidättävät kaikki Aster Corpsin rikoksissa osallisina olleet henkilöt. Sarja päättyy, kun Martin saa tehtäväksi toimia vastedes "36:n suojelijana".

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kiefer Sutherland  … Martin Bohm  
 David Mazouz  … Jacob "Jake" Bohm  
 Gugu Mbatha-Raw  … Clea Hopkins  
 Danny Glover  … Arthur Teller  
 Maria Bello  … Lucy Robbins  
 Saxon Sharbino  … Amelia Robbins  
 Lukas Haas  … Calvin Norburg  
 Saïd Taghmaoui  … Guillermo Ortiz  

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bodhi Elfman  … Avram Hadar  
 Roxana Brusso  … Sheri Strepling  
 Catherine Dent  … Abigail Kelsey  
 Titus Welliver  … Randall Meade  
 David de Lautour  … Simon Plimpton  
 Samantha Whittaker  … Nell Plimpton  
 May Miyata  … Miyoko  
 Satomi Okuno  … Izumi  
 Greg Ellis  … Trevor Wilcox  
 Frances Fisher  … Nicole Farington  
 D. B. Sweeney  … Joseph Tanner  
 Adam Campbell  … Anthony "Tony" Rigby  
 Leland Orser  … tohtori Linus  
 Linda Gehringer  … Frances Norburg  
 David Hoflin  … William Norburg  
 Ray Santiago  … Reuben Santiago  
 Mykelti Williamson  … rikosetsivä Lange  
 John Prosky  … Lawrence Pearl  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]