KontuFestari

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

KontuFestari (Kontufest[1]) on Helsingin Kontulassa vuosittain elokuussa järjestettävä kolmipäiväinen kulttuuritapahtuma. Vuodesta 2003 asti järjestetyssä, Itä-Helsingin suurimmassa ja koko Helsingin kolmanneksi suurimmassa kulttuuritapahtumassa on käynyt vuosittain noin 10 000–13 000 kävijää[2]. Tapahtuma on kävijöilleen ilmainen, ja sitä rahoittavat Helsingin kaupunki, Uudenmaan liitto sekä Euroopan aluekehitysrahasto. Tapahtuman järjestäjä on FC Kontu Itä-Helsinki ry, ja yhteistyökumppaneihin kuuluvat Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen kaupunkikulttuuriyksikkö sekä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Mellunkylän nuorisotyöyksikkö ja Kontulassa sijaitseva, Suomen suurin nuorten toimintakeskus.

KontuFestarin tunnetuimpia esiintyjiä ovat olleet muun muassa Don Johnson Big Band, The Flaming Sideburns, Eino Grön, Jean S., Amorphis, Pelle Miljoona, Tuomari Nurmio ja Mariska. Ulkomailta tulleita artisteja ovat olleet muun muassa Phil Guy, Maurizio (Rock Steady Crew / Ita), B-boy Mouse (UK) ja Kid Skraam (SWE).

Vuoden 2006 ja 2007 KontuFestarin yhteydessä järjestettiin myös Pohjoismaiden suurin hiphop -tapahtuma East Side Summer Jam, joka sisälsi muun muassa Sony Ericsson B-boy Championships -kilpailun Pohjoismaiden ja Baltian karsintakilpailun. Kilpailussa Pohjoismaiden ja Baltian parhaat breakdance -ryhmät kilpailivat paikasta UK Championships -kilpailuun, joka on maailmalla lajin arvostetuin maailmanmestaruuskilpailu. KontuFestari onkin viimeisen kahden vuoden aikana tullut tunnetuksi erityisesti suurena hip hop -tapahtumana.

Vuonna 2011 yleisöä tuli monta kertaa enemmän kuin odotettiin, ja syntyi häiriöitä ja häiriköintiä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Yle.fi viitattu 21.8.2011
  2. KontuFestari www.kontula.com. Viitattu 17. maaliskuuta 2007.
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.